Un nou membru pentru familia Gordini

Lansat cu ocazia Geneva Motor Show 2011, Renault Wind devine cel de-al treilea membru al familiei Gordini, după Twingo și Clio.

Beneficiind de un design unic și de o echipare generoasă, micuțul coupe-roadster Renault întruchipează perfect spiritul Gordini. O mașină distractivă și foarte plăcută la condus, Wind Gordini are în ofertă două motorizări pe benzină.

Este vorba de o unitate supraalimentată, ce poartă indicativul TCe 100, care oferă un răspuns excelent la rotații joase și o agilitate deosebită micuțului model, și de o versiune mai puternică de 1.6 litri, 16 V. Aceasta din urmă dezvoltă o putere maximă de 133 CP la 6.750 rpm și a fost dezvoltată de către divizia Renault Sport. Cuplul maxim de 160 Nm/4.400 rpm însoțește sunetul caracteristic motoarelor RS.

Apartenența la familia Gordini este evidențiată prin câteva detalii de design: culoarea specifică Gordini – Metallic Malta Blue, cu cele două dungi albe; carcase personalizate pentru oglinzile laterale; embleme Gordini pe lateralele automobilului; tapițerie de piele cu inserții albastre, cusăturile de culoare albă și logo-ul Gordini prezent pe tetiere; ornament Gordini pentru selectorul cutiei de viteză; consola cenrală vopsită în negru gloss; plus o mulțime de alte detalii care să amintească de celebrul tuner francez.

Adaugati comentariu