Un nou program RABLA doar pentru bucureșteni – vouchere de 1.000 de euro

RABLA

Un nou program de tip RABLA le-ar putea aduce exclusiv bucureștenilor care vor să-și caseze mașinile, vouchere de 1.000 de euro. Proiectul de lege a fost depus la secretariatul general al Consiliului General al Bucureștiului.

Proiectul de lege a fost înaintat de un consilier general din cadrul Primăriei Capitalei, Lucian Iliescu, cel care a propus și interzicerea circulației în București a mașinilor cu grad mare de poluare. În baza legii, 10.000 de tichete ar fi acordate bucureștenilor care vor să scape de mașinile vechi și să-și achiziționeze mașină nouă. Acestea ar fi oferite odată cu predarea autovehiculului vechi la Remat.

Suma de 1.000 de euro ar fi o completare a primei de casare de 6.500 de lei, care se acordă la ora actuală prin programul RABLA propriu-zis. Printre condițiile impuse celor care fac acest demers este plata la zi a datoriilor la bugetul local, domiciliu în București și să fie proprietarii mașinilor pe care vor să le predea la Remat de cel puțin trei ani.

„Această măsură contribuie la încurajarea achiziţiei de către bucureşteni a autoturismelor noi, din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, şi va fi coroborată cu măsurile de restricţionare a accesului autovehiculelor poluante în Bucureşti”, se arată în proiectul propus de Iliescu.

„Ţinând cont că săptămâna trecută am intrat în procedură de infringement din cauza poluării, anunţ venit din partea Comisiei Europene şi riscăm amenzi foarte mari, trebuie luate imediat măsuri împotriva poluării. Într-o discuţie purtătă la primărie înaintea şedinţei de CGMB, Primarul General, Gabriela Firea, mi-a dat asigurări ca ia în calcul tot mai serios susţinerea şi implementarea măsurilor propuse de mine”, a declarat agenţiei MEDIAFAX, Lucian Iliescu.

 

Adaugati comentariu