Un nou record mondial în dreptul roadsterului Mazda MX-5

Mazda a reuşit să doboare un nou record mondial Guinness Book of World RecordsTM în timpul evenimentului MAX-5 2013 desfăşurat pe 15 iunie, la Lelystad, Olanda. 683 Mazda MX-5 au fost conduse în coloană pe drumurile din jurul centrului de teste RDW din Lelystad, formând cea mai lungă paradă de modele Mazda aflate în mişcare.

Parada de MX-5, desfăşurată într-un peisaj fascinant, a avut în frunte o versiune spectaculoasă MX-5, modelul de curse a celei de-a treia generaţii, avându-l la volan pe prezentatorul TV olandez Allard Kalff, iar pe locul din dreapta pe Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. Mai târziu, după doborârea recordului, Guyton a primit certificatul oficial, oferit de juratul Guinness World RecordsTM Pravin Pate.

Pe parcursul evenimentul MAX-5 2013, Centrul de Teste RDW din Lelystad a fost dedicat în întregime mărcii japoneze şi experienţei Mazda. Activităţile au inclus demonstraţii ale piloţilor Cupei Ribank Mazda MaX5 şi ale modelului Mazda3 20B cu 3 rotoare deţinut de familia belgiană de piloţi Van Herck. Participanţii au avut, de asemenea, oportunitatea să testeze noua tehnologie Mazda i-ACTIVESENSE pe circuit sau să se distreze într-unul dintre simulatoarele de curse. Toate modelele Mazda SKYACTIV au fost la dispoziţia celor interesaţi de un drive test, iar vizitatorii au putut beneficia de o revizie gratuită pentru roadsterele proprii. În urma unei expoziţii cu cele mai frumoase MX-5-uri prezente, premiul pentru cel mai frumos şi mai autentic Mazda MX-5 al zilei a fost înmânat lui Ludo Vander Vliet from Duffel (Belgia). Premiul doi i-a revenit lui Maarten Tuiten from Almelo (Olanda), urmat de Pieter Staat from Meteren (Olanda) care a ocupat locul trei în cadrul concursului.

La sfârşitul zilei, aproximativ 250 de maşini prezente s-au alăturat pentru a forma cel mai mare drive-in cinema din Europa. Înainte de difuzare, spectatorii au fost rugaţi să aleagă dintre trei filme prin acţionarea claxonului pentru a vota filmul preferat. Cel mai “răsunător” vot a fost pentru filmul Arbitrage cu Richard Gere în rol principal.

Adaugati comentariu