Un nou record mondial pentru Mazda MX-5

Mazda a intrat în Cartea Recordurilor Guinness, pentru organizarea unei manifestații la care au participat 459 de exemplare MX-5, care au format cea mai lungă coloană de acest gen din toate timpurile.

Mazda a stabilit un record mondial cu roadsterul emblemă MX-5 şi a intrat în Cartea Recordurilor (Guinness Book of World Records). Pe 18 septembrie 2010, 459 automobile recunoscute oficial au format cea mai lungă paradă MX-5 din toate timpurile, la Essen, în zona protejată UNESCO Zollverein World Heritage – depăşind recordul de 249 de vehicule, stabilit anterior în Noua Zeelandă. 

„Emoţia care ne-a condus la acest eveniment a fost fantastică”, a declarat Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe. „Peste 600 de posesori de MX-5 s-au înscris pentru a lua parte la acest eveniment; atât de mulţi încât, din motive tehnice nu am mai avut spaţiu disponibil. Acest eveniment, parada, vizitatorii – Mazda MX-5 a demonstrat astăzi de ce este una dintre cele mai iubite maşini sport din lume.” 

Maşini din 16 ţări au luat parte la depăşirea recordului mondial, cei mai mulţi participanţi venind din Germania. Un grup de fani MX-5 a făcut cea mai lungă călătorie la Essen parcurgând din Rusia un drum de aproximativ 2.500 de km. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top