VEZI cum arată noul rival japonez pentru Dacia Logan

Dacia Logan va avea un nou rival puternic: sedanul de segment B japonez Suzuki Swift, ajuns la cea de-a patra generație.

Este adevărat că doar originile noului model sunt nipone, Suzuki Swift sedan fiind produs în India, de partenerul local Maruti. Dacă Swift sedan este disponibil pe piețe precum cele din America de Sud, Asia și Africa de Sud, în Europa, modelul cu patru portiere nu a mai fost oferit începând cu cea de-a treia generație, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitor, afinitatea clienților din Est pentru berline fiind încă de actualitate.

Iar, dacă vă întrebați cum ar putea arată noul rival al Daciei Logan, prima schiță oficială publicată de Suzuki în avanpremiera lansării noului Swift Sedan dezvăluie un design plăcut, adăugarea celui de-al treilea volum fiind realizată în mod elegant, comparativ cu modelul hatchback Swift, disponibil deja și în România.

Din punct de vedere tehnic, noul Suzuki Swift sedan va fi înrudit cu versiunea europeană, cu cinci uși, preluând de la aceasta platforma modulară HEARTCT. În cazul versiunii hatchback, portbagajul poate găzdui 265 litri de bagaje, cu 54 litri mai mult decât în cazul generației precedente, însă, este de așteptat ca sedanul să dispună de un volum de încărcare ceva mai generos, de 376 litri.

Dacă în India, noul Swift sedan va fi oferit doar alături de un motor aspirat ăe benzină, în Europa modelul cu cinci uși plusează cu un turbo modern cu injecție directă 1.0L BOOSTERJET. Acesta are trei cilindri și o putere maximă de 111 CP. Versiunea de bază este animată de motorul aspirat pe benzină DUALJET de 1,2 litri, cu patru cilindri și 90 CP.

suzuki-swift (11)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top