Un nou SUV Kia e pe drum. Cum va arăta și când va ajunge în showroom?

Noua Kia XCeed (3)

Un nou SUV Kia e pe drum. Sud-coreenii au în plan un model care să rivalizeze cu T-Cross de la Volkswagen. Acesta ar putea purta un nume care să înceapă cu litera X, ca și XCeed.

Familia Kia de SUV-uri cuprinde deja Sorento, Sportage, Stonic și XCeed, dar constructorul sud-coreean consideră că mai este loc pentru un membru. Acesta ar puta purta denumirea Xrio, o aluzie la faptul că are la bază modelul Rio, dar că va avea gardă mare la sol.

„Nu am luat o decizie finală, dar dezbatem acest subiect chiar acum”, a dezvăluit Emilio Herrera, șeful departamentului de operațiuni de la Kia Europa, pentru britanicii de la Autocar.

Asiaticii mizează pe tendințele pieței pentru ca Xceed, prezentată în luna iunie a acestui an, să poată deveni un bestseller. Herrera vorbește despre peste 100.000 de unități vândute în 2021 și aproximativ 20.000 în 2020.

Noul SUV va fi gata aproximativ în aceeași perioadă în care este așteptată și versiunea facelift a lui Stonic. Viitoarea generație Stonic își va face apariția în 2023/2024, cu un look nou și, cel mai probabil, cu o poziție mai înaltă la condus, anticipează Autocar.

Foto: Kia XCeed.

 

Citește și:

Drive test Kia Stonic 1.0 T-GDi/1.6 DSL

Cât costă Kia Stonic în România?

Adaugati comentariu