Un oraș din România va avea autobuze fără șofer

autobuz autonom

Un oraș din România va avea autobuze fără șofer. Este vorba despre Cluj-Napoca. Mijloacele de transport în comun autonome vor ajunge pe străzi anul viitor.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui proiect pilot și preia modelul marilor orașe europene, cum ar fi Berlin, Viena sau Paris. Autobuzul autonom va circula în zona centrală, promovând ideea de oraș care susține inovarea și inteligența artificială.

Proiectul este este pus în aplicare în colaborare cu UniversitateaTehnică din Cluj-Napoca.

„Cluj-Napoca își dorește să dea, încă o dată, tonul în România în ceea ce privește transportul public, după ce a fost primul oraș care a introdus în circulație autobuzele electrice. Ne propunem ca întreaga flotă de transport în comun a Clujului să devină în următorii ani una ecologică, nepoluantă”, a explicat primarul Clujului, Emil Boc.

Produs de compania franceză Navya, autobuzul fără șofer poate transporta până la 12 persoane. La pupitrul de comandă se va afla, în permanență un operator, care va putea prelua controlul oricând este necesar.

Clujul este și primul oraș din România care a introdus în circulație autobuze electrice.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Mazda MX-5 NC autoexpert.ro

Second hand – Mazda MX-5 NC (Mk III)

Cu mașina asta, MX-5 NC, mergi la sigur, pentru că fiabilitatea și plăcerea de a conduce merg mână-n mână! Foto: Mazda Conducere

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top