Un Porsche 911 de 40 de ani a ajuns în showroom la Centrul Porsche București

Într-un an aniversar atât de important pentru modelul legendar 911, Centrul Porsche Bucureşti găzduieşte în showroom, pe lângă modelele curente – o bătrână doamnă, dovadă funcţională a conceptului Porsche de ”muzeu pe roţi”.

Fericitul posesor este Costin Gănescu, pasionat de automobile retro şi participant la competiţii de profil, iar modelul este un 911 T, din 1973, cu un motor de 2400 cm3 şi 140cp. Produsă pentru Statele Unite, maşina a revenit în Europa, cu numai 30.000 de mile la bord şi a fost adusă în România în anul 2010.

”Pentru toţi, cred, pasiunea pentru Porsche începe din copilărie,” spune Costin Gănescu. ”La mine, ea a început devreme, cu serialul Dallas – dintre toate maşinile din film, favorita mea era un Porsche negru.”

Membru al Retromobil, Costin Gănescu a participat cu coupe-ul său Porsche la raliurile organizaţiei şi la cursele de viteză în coastă, grupa de vehicule istorice.

”Şi după 40 de ani, fuge în continuare exact cu cât arată pe ceas – 210 km/h”, povesteşte Costin. ”Merge fără să-şi facă surprize. În anii în care am participat la concursul de viteză în coastă, chiar am mers şi nu am avut nicio problemă cu ea. Iar colegii erau destul de intrigaţi că nu se strică. Fiecăruia îi mai cădea câte ceva, se mai spărgea un furtun…, Porsche-ul meu nu avea nimic… E un 911 veritabil, ce să mai zic…”

Însoţindu-şi bătrâna prietenă, Costin a ajuns anul acesta la Slovakia Ring, la evenimentul Porsche care a reunit toate generaţiile de 911 produse în 50 de ani şi proprietari de vehicule noi şi istorice din lumea întreagă. Pe lângă emoţiile turului pe circuit cu 911 GT3, Costin, care se ocupă şi de restaurarea vehiculelor vintage, fiind pasionat de mecanică, a apreciat cursurile teoretice susţinute de specialiştii Porsche.  Prezentările au pus în oglindă motorul 911 clasic, răcit cu aer şi pe cel răcit cu apă lăsând fanii mărcii să decidă asupra avantajelor fiecăruia.

”Nou şi vechi, Porsche 911 fascinează de 50 de ani pasionații de automobilism,” spune Adrian Pascu, Brand Manager Porsche Inter Auto. ”Cei care ne vizitează în această perioadă, au ocazia să admire şi trecutul şi prezentul mărcii – silueta inconfundabilă, performanţele surprinzătoare şi în oraş, şi pe circuit şi, mai ales, fiabilitatea care, în cazul acestui 911 T vintage, sfidează timpul.”

Adaugati comentariu