Un segment din autostrada Deva – Lugoj ar putea fi demolat

Aberații guvenamentale: vom avea trei autostrăzi între Moldova şi Transilvania!

Un nou segement din autostrada Deva – Lugoj ar putea fi demolat, anunţă CNADNR. Măsura extremă vine în contextul în care italienii de la Salini Impregilio nu au respectat proiectul iniţial.

Aceeaşi firmă ce a contractat lucrările de execuţie ale autostrăzii Deva – Lugoj a mai fost obligat în trecut să demoleze un alt segment, situat între localitățile Săliște și Cunța, din acelaşi motiv: utilizarea unor materiale diferite decât cele menţionate în deviz.

Interesant este că Salini Impregilio a câştigat licitaţie de execuţie prin prisma costurilor pretinse, solicitând un preț ce nu depăşea 50% din valoarea estimată în studiul de fezabilitate, ceea ce poate scoate în evidenţă calitatea îndoielnică a lucrărilor, scrie Capital.ro.

De asemenea, studiul de fezabilite aferent licitaţiei pentru lucrările de realizare a celor patru loturi de autostradă între Lugoj și Deva, realizat de Diwi Consult International din Germania, a costat nu mai puţin de 12,6 milioane de euro. Compania s-a făcut, însă, nevăzută imediat după predarea raportului către CNADNR.

Dacă în mai 2007 Compania Națională de Autostradă semna contractul pentru realizarea studiilor de fezabilitate cu Diwi Consult, firma germană era deja în insolvenţă la momentul sesizării primelor probleme la loturile autostrăzii Orăștie-Sibiu, scrie acelaşi cotidian financiar.

Termenul de inaugurare al noii autostrăzi Deva – Lugoj, preconizat în mod oficial pentru toamna acestui an, va fi aşadar din nou devansat de CNADNR, finalizarea lucrărilor devenind imposibilă.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top