Un stilou Porsche Design cât o mașină… bună

Atunci când vorbim despre mașini, intervine de multe ori în discuție problema designului – mai exact, cât de mult ești dispus să plătești pentru el? Aceeași întrebare este la fel de valabilă și în cazul altor obiecte, cum ar fi – ca să luăm un exemplu complet aleator – stilourile.

Nu m-ar mira dacă până și mulți dintre posesorii de Porsche ar considera stilul ăsta făcut de Porsche Design un pic prea mult. În definitiv, costă cât un sfert dintr-un Porsche Cayenne bine echipat…

Dacă ai făcut deja calculele, atunci ai plasat stiloul undeva în zona a 20.000 sau 30.000 de euro și ai avea dreptate. Ceea ce oficialii Porsche Design au numit „una dintre cele mai exclusiviste unelte ale pasionaților de scris” costă fix 25.000 de euro și este făcut dintr-o singură bucată solidă de aur.

Dacă mânerul stiloului P’3135 este făcut din aur de 14 carate, penița folosește același metal prețios numai că aici are 18 carate. Anticipând faptul că nu se va forma coadă în fața magazinului, Porsche Design a anunțat că stiloul va fi produs într-o serie limitată la 11 unități – glumesc, evident că motivul este epuizarea rezervelor de aur ale Pământului. Și nicidecum dorința Porsche Design de a face din P’3135 un produs și mai exclusivist decât îl recomandă prețul.

În final, însă, trebuie spus că făcând abstracție de tot ce ține de preț sau materiale folosite, stiloul celor de la Porsche Design arată extraordinar de bine – încă o dovadă că nu poți să dai greș cu simplitatea.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top