Un SUV Maybach, încă pe lista de priorități Mercedes

Apariția unui SUV Maybach este în continuare o certitudine. Șeful diviziei de vânzări globale de la Mercedes, Matthias Luhrs, a reconfirmat că acesta se află încă pe lista de modele viitoare ale companiei.

Într-o interviu pentru Top Gear, Luhrs a dat indicii serioase referitoare la posibila apariție a unui SUV ultra-luxos, care va purta emblema Mercedes-Maybach. “Analizăm tot felul de opțiuni. Un SUV [Maybach] este una dintre ele,” a spus acesta.

Vor mai trece, însă, probabil cel puțin doi ani până la apariția primului SUV Mercedes-Maybach, care va fi bazat pe următorul Mercedes GLS. Actualul GLS a suferit de curând un facelift major și nu va primi o nouă generație până în 2018. Având în vedere intervalul dintre apariția actualei Clase S și a versiunii Mercedes-Maybach, estimăm că SUV-ul Maybach nu va ajunge în showroom-uri înainte de finele deceniului.

Oricând va vedea lumina zilei, SUV-ul Maybach va fi poziționat ca rival direct pentru Bentley Bentayga deja pe piață, precum și pentru primul SUV de la Rolls-Royce, așteptat în 2017. Piețele țintă vor fi cele din Asia și Orientul Mijlociu, acolo unde astfel de vehicule sunt prețuite pentru statura lor impozantă și pentru spațiul generos din cabină.

Adaugati comentariu