Un VW Golf TDI stabilește un nou record de consum în SUA

În încercarea de a le demonstra americanilor cât de economic este un motor diesel Volkswagen, filiala locală a mărcii din Germania a organizat o tentativă de stabilire a unui nou record de consum într-un Golf TDI. Tentativa s-a dovedit reușită.

Cu doi oameni la bord, un Golf TDI a dat ocolul celor 48 de state adiacente (excluzând Alaska și Hawaii, deci), reușind această performanță cu un consum de doar 101,43 galoane de motorină, adică 383,95 de litri. Distanța totală parcursă a fost de 13.250,5 kilometri și le-a luat celor doi nu mai puțin de 16 zile.

Cei doi proaspăt posesori ai noului record mondial sunt jurnalistul Wayne Gerdes și inginerul în electronică Bob Winger care au reușit să obțină un consum mediu pe parcursul întregii distanțe de 2,89 litri de motorină la o sută de kilometri. Cei doi au primit recordul pentru cel mai bun consum obținut de o mașină non-hibrid la traversarea celor 48 de state.

Există, însă, două părți amuzante. Prima este că recordul doborât de cei doi și al lor Golf TDI era deținut înainte tot de Gerdes și fusese obținut în 2013 tot într-un Volkswagen, de data asta un Passat; a doua conotație amuzantă (pentru unii, măcar) este că valoarea consumului obținută este mai bună și decât cea pentru vehiculele hibride, al căror record este de aproximativ 2,95 l/100 km.

Adaugati comentariu