Undă verde pentru noul Volkswagen low-cost de 6.000 euro

Volkswagen va oficializa cât de curând naşterea primului său model low-cost, dedicat cu precădere pieţei din China. Preţurile sale vor oscila între 6.000 şi 8.000 euro.

Potrivit britanicilor de la Autocar, Volkswagen pregăteşte, de fapt, nu unul, ci două modele inspirate de reţeta de succes Dacia, sedanului intens vehiculat în ultimii ani, urmând să i se alăture şi un crossover. Inginerii companiei dezvoltă un set de componente ieftine, destinate celor două modele.

Amânările repetate ale acestui proiect au avut loc în contextul în care oficialii companiei au analizat îndelung raportul ideal dintre gama exactă de preţuri, diferenţa de costuri faţă de modelele convenţionale, calitatea şi, mai ales, profitabilitatea acestora.

Designul şi partea tehnică vor fi realizate de experţii germani ai companiei, însă finalizarea întregului proces de dezvoltare ar putea fi opera partenerilor chinezi de la SAIC, alături de care VW construieşte în prezent mai multe modele vândute doar în ţara Marelui Zid. Pentru a reduce şi mai mult costurile, noile maşini low-cost urmează să fie asamblate tot în China, în actualele uzine operate de SAIC. Cadenţa anuală planificată este de 500.000 unităţi.

Primul model produs sub noua siglă va sosi pe piaţă la finele lui 2016, însă, deocamdată, nu există niciun fel de informaţii oficiale legate de disponibilitatea noului brand pe piaţa din Europa.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top