Unde ajunge fostul șef Ferrari, dat afară de Scuderie?

Ferarri Maurizio Arrivabene

Ferrari i-a găsit înlocuitor lui Maurizio Arrivabene, pe care l-a dat afară după trei ani în fruntea Scuderiei, pentru că acesta a ratat obiectivele și în sezonul trecut. În mandatul său, Ferrari nu a câștigat niciun titlu.

Mai mult, Arrivabene a fost tras la răspundere pentru că deciziile sale l-au condamnat pe Sebastian Vettel la ratarea titlului. Pilotul german a încheiat anul trecut pe poziția secundă, în urma campionului Lewis Hamilton de la Mercedes. Tot pe locul 2 a terminat și Ferrari în campionatul constructorilor, și acesta adjudecat de team-ul condus de Toto Wolff.

Dat afară de președintele echipei, John Elkann, Maurizio Arrivabene părăsește Scuderia Ferrari, iar presa din Italia susține că acesta va da Formula 1 pe fotbal. Arrivabene ar putea fi noul CEO al campioanei Italiei ultimelor șapte sezoane de Serie A, Juventus Torino.

Mattia Binotto și Maurizio Arrivabene
Mattia Binotto și Maurizio Arrivabene

În locul său, la conducerea echipei vine Mattia Binotto, aflat în cadrul Scuderiei încă din 1995, începând ca inginer de motoare. Odată cu introducerea propulsoarelor V6 de 1,6 litri, Binotto a devenit director tehnic la Ferrari.

Se mai anunță o schimbare în cadrul echipei. Pilotul sprijinit de Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Pascal Wehrlein devine pilot de dezvoltare și va lucra la testele efectuate în simulatorul echipei italiene.

 

Adaugati comentariu