Unde pot merge cu mașina în starea de urgență fără să fiu amendat?

politia romana coronavirus

Unde pot merge cu mașina în starea de urgență fără să fiu amendat? Sunt câteva situații în care ne putem deplasa cu mașina fără să fim amendați dar trebuie să fim atenți ce completăm în declarația pe proprie răspundere. 

Pentru a nu risca să fiți amendați încercăm să prezentăm într-o formă organizată cazurile în care aveți voie să vă deplasați cu mașina și textul din ordonanță care vă permite acest lucru pentru a vă putea apăra în cazul unor neînțelegeri sau interpretări abuzive ale Poliției. Unde pot merge cu mașina fără să fiu amendat și să fiu acoperit de lege?

Pot să mă duc cu mașina la pescuit?

Chiar dacă această activitate se practică în general individual și nu în grup, nu este considerată ca o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală.

Excepție face doar cerința prevăzută în ordonanța militară nr. 3 art 1, litera e când locuința se află pe malul unui lac și care spune că sunt permise deplasările scurte în apropierea locuinței pentru activitate fizică individuală.

Pot merge cu mașina la cumpărături?

Deplasarea este permisă cu completarea adeverinței pe proprie răspundere punctul 2 asigurarea bunurilor de strictă necesitate. Dar nu e permisă deplasarea dintr-un capăt al altuia a orașului. De exemplu, dacă locuim în Militari nu se justifică să ne deplasăm la un supermarket în Pantelimon.

Ordonanța nu menționează dacă localitatea în care se desfășoară activitatea profesională trebuie să fie aceeași cu cea de domiciliu deci acest lucru este permis dacă aveți adeverință de la angajator.

Pot să mă deplasez cu mașina în alt oraș unde locuiesc rude ale mele pentru le duce diverse lucruri? 

În conformitate cu Ordonanțele Militare nr. 3 și nr. 4, este permisă deplasarea persoanelor pentru motive justificate, precum asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, care nu se pot aproviziona sau gospodări singure.

Am o casă de vacanța la țară, la munte. Pot să mă deplasez cu familia? 

Dacă Ordonanța nr. 3 ne-a surprins într-o altă zonă sau dacă avem mai multe reședințe și vrem să ne mutăm în altă locuință pentru că oferă condiții mai bune și este o zonă mai sigură putem face acest lucru împreună cu familia. Nu se precizează însă dacă trebuie să rămânem acolo sau de câte ori avem voie să ne mutăm între proprietățile care ne aparțin.

Pot merge cu mașina la service sau revizie? 

Acest lucru este permis atât pentru eventuale reparații cât și pentru revizie. Nu se menționează dacă pe lângă declarația pe proprie răspundere trebuie să avem la noi și un deviz sau o programare la service.

Pot să merg să îmi cumpăr o mașină?

Și în acest caz este permisă deplasarea cu menționarea în declarația pe proprie răspundere.

Pot să merg la spălătorie sau având în vedere că a venit primăvara să îmi montez pneurile de vară? 

Ambele activități sunt permise cu menționarea în declarația pe proprie răspundere și indicarea zonei unde se află spălătoria sau service-ul.

Pot să merg să efectuez ITP-ul? 

Da, pentru că RAR nu prelungește valabilitatea ITP-ului. Se completează punctul 2 în declarația pe proprie răspundere și deplasarea este permisă.

Pot să merg să îmi prelungesc RCA-ul sau să iau rovignetă? 

Aceste lucruri nu sunt considerate urgențe pentru că ambele se pot cumpăra și livra online. Asigurarea RCA nu se prelungește automat pe perioada stării de urgențe așa că dacă vă expiră trebuie să vă cumpărați online alta. La fel și cu rovigneta.

Adaugati comentariu