Unde va ajunge preţul petrolului în 2018?

petrol

Ţiţeiul începe anul 2018 cu o poziţie fermă, dar există riscuri în ceea ce priveşte preţul petrolului, se arată într-o analiză a Saxo Bank. Cu toate acestea estimările instituţiei financiare indică tranzacţionări în intervalul 50 – 60 dolari/baril, decât în cel de 60 – 70 dolari/baril.

În timpul săptămânii de Crăciun, fondurile hedge au continuat să cumpere poziţii în urma unor întreruperi de producţie din Scoţia şi Libia, coroborate cu scăderea stocurilor din SUA. Nu mai puţin de 27.000 de contracte WTI şi Brent au fost cumpărate de Crăciun, ceea ce înseamnă că există poziţii cumulate de 977.000 de loturi, nu departe de recordul din februarie 2017. Producţia din SUA a atins peste 9.000.000 barili/zi, potrivit datelor din raportul lunar al Energy Information Administration, dat publicităţii la finele anului. Astfel, în opinia analiştilor Saxo Bank, este doar o chestiune de timp până producţia atinge 10 milioane de barili zilnic.

“Petrolul WTI şi Brent au început cu dreptul 2018. Creşterea din trimestrul al IV-lea a fost generată de întreruperi multiple, dar scurte, ale producţiei, iar în ultima perioadă preţul a primit sprijin de la protestele din Iran. Trendul bullish (care indică o creştere a preţurilor, n.red.) instalat în iunie, anul trecut, a creat un număr record de poziţii speculative şi a sprijinit revenirea producţiei din SUA”, arată analistul Ole Hansen.

În afară de întreruperile de producţie din octombrie, preţul petrolului a găsit sprijin şi în reducerea stocurilor din SUA, cu peste 100 milioane de barili faţă de recordul din martie 2017.

 

Citeşte continuarea pe www.floteauto.ro

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top