Advertisement

Unii spun că… așa s-au născut prezentările lui Stig din TopGear

Acum că emisiunea TopGear așa cum o știm noi e pe ducă, încep să apară tot felul de dedesubturi care până în prezent erau ținute secret. Richard Porter, unul dintre scenariștii emisiunii, face lumină.

În cadrul unei postări de pe site-ul său, sniffpetrol.com, Porter povestește cum a luat naștere sintagma „unii spun că” pe care realizatorii emisiunii o foloseau pentru a-l introduce în scenă pe Stig, celebrul pilot de curse îmblânzit.

Așa cum ți-ai putea imagina dacă ai văzut măcar un episod TopGear din epoca Clarkson, echipa din spatele emisiunii era o gașcă foarte veselă. Unul dintre jocurile lor preferate presupunea ca cineva să inițieze o glumă, după care fiecare să contribuie ducând-o cât mai departe spre culmile absurdului.

Richard povestește că totul a început în momentul în care s-a pus problema unei ediții a emisiunii peste ocean, în SUA. Andy Wilman, producătorul emisiunii și un prieten din copilărie al lui Clarkson, a venit cu întrebarea „ce vor face cu Stig acolo”, iar apoi a continuat cu cel mai teribil accent sudist „am auzit că… e un robot creat de CIA însă experimentul a eșuat”. După care Richard a scuipat o bilă de tutun imaginară și a completat „am auzit că are lasere în ochi, iar dacă te uiți la ei te ard până în creier”. Iar jocul a continuat pe parcursul întregii întâlniri, zvonurile imaginate devenind din ce în ce mai absurde și apărând în cele mai bizare momente ale discuției.

De obicei, glumele interne rămâneau glume interne – pentru că, spune Richard, așa cum ți-ai dat poate seama deja, nu sunt amuzante decât dacă te afli acolo – dar de data asta introducerea lui Stig și-a croit drum în scenariu. Singura schimbare suferită a fost transformarea lui „am auzit că” în „unii spun că”. Mai departe, e istorie.

Richard intră apoi în mai multe detalii despre personalitatea lui Stig și despre cât de protector devenea cu imaginea pe care o construiseră personajului creat de ei care, în definitiv, era cât se poate de fictiv. Poți să citești întreaga postare a lui Richard aici, ceea ce îți și recomandăm.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top