„Unu solist” se joacă la Raliul Iașului (2-4 septembrie) în etapa a 4-a a CLIO Rally5 Challenge România 2022

Constantin Tudose/ Găină Teodor Gabriel

„Unu solist” se joacă la Raliul Iașului (2-4 septembrie) în etapa a 4-a a CLIO Rally5 Challenge România 2022, etapă susținută de Agent  BRAS Auto Iași

Înaintea celei de-a patra etape și a doua de macadam a primei ediții CLIO Rally5 Challenge România din cadrul Campionatului Național de Raliuri – Betano 2022, echipajul Constantin Tudose/ Teodor Gabriel Găină conduce detașat, după ce și-a trecut în cont victoria în primele trei etape. Urmeză etapa a 4-a, Raliul Iașului 2-4 septembrie 2022, a doua etapă de macadam pentru CLIO Rally5 Challenge România.

Clio Challange  – un nou trofeu organizat de George Grigorescu

2022 a venit cu o nouă premieră pentru CNRB 2022, fiind organizată în premieră în România o nouă cupă monomarcă sub forma unui trofeu intitulat CLIO Rally5 Challenge România și care se dispută cu automobile identice Renault Clio specificație FIA conform Rally5.

Organizatorul CLIO Rally5 Challenge România, George Grigorescu vine cu o experiență de peste 10 ani în organizarea cu succes a Cupei Dacia, adevărata rampă de lansare a majorității tinerelor talente din automobilismul sportiv în ultimul deceniu și adaugă în plus calitățile unui material de concurs cu adevărat performant: Renault Clio Rally5

Un pas intermediar după Cupa Dacia, înainte de accesul în „liga mare”, CLIO Rally5 Challenge România reprezintă o treaptă necesară pentru definirea pregătirii tinerilor piloți și copiloți.

Materialul de concurs mult mai performant și specificația modernă a mașinilor au crescut nu doar spectacolul sportiv cât și calitatea pilotajului, echipajele din CLIO Rally5 Challenge România fiind prezente constant pe podiumurile claselor și a grupelor unde sunt înscrise.

Doar 6 etape pentru 2022 în CLIO Rally5 Challenge România

Fiind necesar un buget considerabil mai substanțial decât în cadrul altor cupe monomarcă, pentru ediția 2022 a CLIO Rally5 Challenge România s-a optat pentru organizarea a doar șase etape din totalul de opt al sezonului competițional.

Practic, până la Raliul Iașului, cei patru concurenți înscriși, Constantin Tudose/ Găină Teodor Gabriel, Mihai Dumitrescu/ Bogdan Nițescu, Catherine Rădulescu/ Bogdan Minea și Radu Ionuț Zăbavă/A. Toderaș au efectuat doar trei etape, dintre care două de asfalt – Raliul Maramureșului și Raliul Argeșului, și una de macadam, Raliul Sibiului.

Este de apreciat efortul și perfomanța echipajului Constantin Tudose/ Teo Găină nu doar pentru ceve trei victorii clare, dar mai ales pentru perfotmanța și vetza de care au dat dovada în cadrul campinatului, a clasei și in clasamentul 2 Roți Motrice Față, cea mia bună performanță fiind clasarea pe cinci în cadrul Power Stage de la Raliul Sibliului” George Grigorescu.

Catherine Rădulescu/ Bogdan Minea
Catherine Rădulescu/ Bogdan Minea

Raliul Iașului 2022 care reprezintă și totodată al doilea macadam pentru echipajele acestui trofeu,  va alinia la start un al cincilea echipaj, respectiv Artur Luca/ Nora Sabrina Camarda, dar consemnează în schimb absența echipajului clasat în prezent pe locul trei Ionuț Zăbavă/A. Toderaș.

Desfășurat weekendul acesta între 2 și 4 septembrie, Raliul Iașului propune concurenților trei zile de concurs și un macadam recunoscut și apreciat pentru calitatea sa. Concurenții CLIO Rally5 Challenge România vor avea de parcurs un total de 9 probe de clasament care însumează o lungime totală de 134 km, dintr-un total de 415 km ai raliului.

Raliul începe vineri 2 septembrie la ora 13.00, o parte dintre probele speciale putând fi urmărite live pe /frasromania & Prima Sport

După trei etape disputate situația în calsament arată astfel:

Clasament General CLIO Rally5 Challenge România

Loc Echipaj Mașină Et. 1 Et.2 Et.3 Total
1 Constantin Tudose/ Găină Teodor Gabriel Clio Rally 5 15p*+4p (power stage**)+4 (bonus): 23p 36+3(ps)+

4p.(bonus): 44p

36+3pc(ps)+ 4(p.bonus): 44p 111p
2 Mihai Dumitrescu/ Bogdan Nițescu Clio Rally 5 12+4p (ps)+ 3p. (bonus): 19p 28,8+2(ps)+

4p.(bonus):

35,8p

28,8p+2p (ps)+ 4p (bonus): 34,8p 89,6p
3 Catherine Rădulescu/ Bogdan Minea Clio Rally 5 7,5+1p.(ps)+4p. (bonus): 12,5p 25,2p+1p.(ps)

+4p (bonus): 30,2p

25,2p+ 1p (ps)+ 4p. (bonus):30,2 72,9
4 Radu Ionuț Zăbavă/A. Toderaș Clio Rally 5 10,5+2p(ps)+4p. (bonus): 16,5p. 0 0 16,5

*se acordă ½ din punctaj, datorită scurtării raliului

**punctaj acordat conf. reg. pentru 4 echipaje prezente la start

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top