Update: Lansarea primului camion Tesla, amânată

Lansarea primului camion Tesla, programată pe data de 26 octombrie, a fost amânată cu trei săptămâni. Astfel, noua dată a evenimentul de prezentare este 16 noiembrie.

Șeful și fondatorul Tesla, Elon Musk, susține că cele trei săptămâni suplimentare vor fi folosite pentru a elimina „blocajele de producție” de pe linia de asamblare a lui Model 3, precum și pentru a contribui la eforturile de reconstrucție a rețelei electrice din Puerto Rico, după uraganul Maria.

Blocajul a împiedicat atingerea țintei inițiale de livrări pentru Model 3 față de planul inițial, stabilit în planul pentru al doilea trimestru, cu numai 220 de unități Tesla Model 3 livrate, comparativ cu un număr de 1500 vizat.

Revenind la primul camion din istoria Tesla, acesta va putea parcurge între 320 și 480 kilometri (200-300 mile) cu un singur plin de energie. Camionul se va adresa companiilor de livrări ce operează pe distanțe medii și scurte și nu va dispune de o cabină dotată cu un spațiu special pentru dormit. Un posibil model cu autonomie mai ridicată ar putea fi lansat ulterior, supoziție neconfirmată, însă, de Tesla.

Adaugati comentariu