Upgrade de securitate: Navara si Pathfinder

Motoare optimizate, transmisii noi si nu in ultimul rand upgrade-uri efectuate la nivelul sistemelor de siguranta. Pe scurt, un face lift clasic.

Proiectat pentru spiritele libere, modelul Navara are puterea necesară pentru a vă purta – împreună cu toată încărcătura pe care o doriți – acolo unde vă conduce imaginația, în condiții de confort și siguranță maximă. Navara e pregătit în orice moment pentru situații neprevăzute.

Structura proiectată pentru absorbirea energiei șocurilor conține: zone de deformare dispuse strategic în partea din față și din spate a vehiculului ce ajută la absorbirea energiei în cazul unui impact. Astfel se garantează protejarea zonei centrale ranforsate și a ocupanților acesteia. Frânările bruște, în mod normal, măresc sarcina pe frânele din față. Sistemul de Distribuție Electronică a Frânării (EBD) distribuie forța de frânare între roțile față și spate ale Navarei.

De asemenea, sistemul ABS evită blocarea roților, garantând păstrarea controlului vehiculului în cursul unei frânări de urgență. Pentru siguranță, toate variantele Navara sunt prevăzute, în dotarea de serie, cu airbag-uri pentru șofer și pasager. În plus, față de airbag-urile șoferului și pasagerului, sunt disponibile cele laterale și cortină care asigură o protecție suplimentară pentru pasageri, în special în cazul unui impact lateral.

Pe orice fel de suprafață a drumului, deplasarea cu Pathfinder este întotdeauna confortabilă. Acesta este dotat cu echipament și tehnologie de cel mai înalt nivel și a fost proiectat pentru a putea fi condus fără dificultate și cu plăcere. Cele patru frâne cu disc, sunt comandate de un sistem ABS de ultimă generație, cu patru canale și cinci senzori; acesta include amplificatorul de frânare (Nissan Brake Assist) – un echipament de ultimă oră care amplifică forța de frânare în caz de urgență, precum și sistemul de distribuție electronică a forței de frânare (Electronic Brakeforce Distribution – EBD) între punțile față și spate, asigurând astfel o încetinire optimă în orice circumstanțe.

În funcție de echipare, modelul Pathfinder este prevăzut cu Sistemul de Control al Stabilității. ESP+ poate fie să frâneze independent fiecare roata, fie să redirecționeze cuplul spre oricare dintre ele; așadar, este capabil să controleze orice derapaj neașteptat, subvirarea sau supravirarea pe drum și să asigure aderența maximă posibilă la deplasările off-road sau când drumul devine alunecos. Airbag-urile cortină protejează ocupanții celor trei rânduri de locuri, în cazul unui impact lateral sau a unei răsturnări, iar scaunele din față sunt echipate cu tetiere active pentru a se elimina riscul accidentării coloanei vertebrale la nivelul gâtului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top