Ursul praghez: Skoda Kodiaq

2017 Skoda Kodiaq

Skoda își va prezenta marele SUV la Salonul Auto de la Paris. Vânzările vor debuta la începutul anului viitor.

Viitorul SUV va purta un nume inspirat din cel al ursului Kodiak, care trăiește pe insulele din partea de sud a Alaskăi. Această specie de urși este denumită ”Taq uka ‘aq” în limba Alutiiq, folosită de localnici. Litera q de la sfârșit este caracteristică numelor de animale. De aceea, din respect față de această limbă, Skoda a decis ca viitorul SUV să nu se numească Kodiak, ci Kodiaq.

Ce i-a determinat pe cehi să aleagă numele unui urs din Alaska pentru viitorul crossover? În principal, comportamentul atipic al speciei Kodiak, care, spre deosebire de alte specii de urși, se caracterizează printr-o sociabilitate ieșită din comun. Masculii, deși pot atinge 3 metri înălțime și 400 kg, nu sunt agresivi, ci trăiesc inteligent, în pace. La fel ca și motto-ul Skoda: ”Simply Clever”.

2017 Skoda Kodiaq

Spiritul de familie este foarte dezvoltat atât la urșii Kodaik, cât și la SUV-ul cehesc. Acesta va avea o lungime de 4.7 metri, mai mult decât suficientă pentru a transporta și soacra, pe lângă întreaga familie. Pe al treilea rând de scaune, evident.

Familia Kodiaq va avea la bază platforma MQB provenită de la VW Tiguan. Spre deosebire de acesta, însă, viitorul SUV cehesc va fi mai lung cu 20 cm, păstrând neschimbată lungimea conceptului Vision S, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an.

Și da, ați citit bine: ”familia Kodiaq”. Deși doar SUV-ul clasic a fost anunțat, Skoda pregătește în viitor extinderea gamei de crossovere cu două noi modele: o versiune vRS și un Coupe SUV ci 5 uși. Motorizările viitorului SUV vor proveni de pe gama Superb, în timp ce un plug-in hybrid va fi disponibil mai târziu.

Adaugati comentariu