Utilizatorii de iPhone sunt șoferi periculoși. Studiu.

Puteți rămâne fără permis dacă vorbiți la telefon

Mulți utilizatori de iPhone se uită de sus la proprietarii de telefoane cu Android. Dar, un studiu recent al brokerului de asigurări Jerry, a arătat că aceștia sunt șoferi mai periculoși decât cei cu Android. Iată ce alte trăsături a mai relevat studiul. 

De obicei, proprietarii de telefoane iPhone sunt mai bine poziționați financiar decât cei cu Android. Toate produsele Apple sunt mai scumpe decât restul, iar telefoanele nu fac excepție. Dar nu despre asta ne ocupăm azi. Aici ne interesează care dintre cele două categorii conduce mai bine.

Compania Jerry a analizat comportamentul la volan a 20.000 de șoferi. A colectat datele pe parcursul a 13 milioane de kilometri de rulare în trafic. Ei bine, rezultatele au fost clare: când vine vorba de a conduce în siguranță, utilizatorii de Android sunt mai buni decât omologii lor cu iPhone.

Utilizatorii de iPhone, inferiori la toate capitolele

Victoria a fost cu atât mai clară, cu cât s-a înregistrat la fiecare categorie în parte. Au fost punctate condusul în siguranță în general, viteza, distragerea atenției, virajul, frânarea și accelerarea. Cel mai mult s-au detașat la distragerea atenției, adică la conducerea fără a butona telefonul. Utilizatorii de Android au obținut scoruri mai mari indiferent de vârstă, sex, stare civilă, educație și condiție socială. Iar acestea sunt caracteristici care influențează puternic scorurile analizelor de siguranță la volan.

Utilizatorii de iPhone sunt șoferi periculoși autoexpert.ro

Totodată, rezultatele au fost defalcate pe vârstă, stare civilă, nivel de studii, proprietăți deținute și câștiguri. Cel mai sigur au condus șoferii mai în vârstă, căsătoriți, proprietari de locuințe, cu diplomă de licență și stare socială mai bună. Și acum vine bomba. Utilizatorii de Android necăsătoriți au fost mai siguri decât cei de iPhone căsătoriți, la fel și cei care nu sunt proprietari de locuință vs. cei cu iPhone care au locuință, etc.

Să luăm exemplul educației. În general, indiferent dacă dețineau un iPhone sau un dispozitiv Android, șoferii cu doctorat au obținut cele mai mari scoruri. Au fost urmați de cei cu masterat și, respectiv, cu licență. Cu toate acestea, utilizatorii de Android fără diplomă de bacalaureat au obținut scoruri mai mari decât adepții iPhone cu doctorate, masterate și diplome de licență.

via Jerry

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top