Iohannis: Uzina Dacia produce 3% din PIB-ul României

La finalul vizitei desfăşurate joi la Automobile Dacia, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că uzina produce 3% din PIB-ul României, ceea ce reprezintă, în opinia sa, "extrem de mult".
dacia

„Tocmai am condus noul Duster şi pot să vă spun că este o maşină care îmi place. Am făcut o vizită, astăzi, la uzinele Dacia-Renault şi pot să vă spun că sunt impresionat. Ştiţi că am fost, tot în vizită oficială, nu demult, cred că acum doi ani şi progresul este vizibil, clar şi impresionant. Probabil unii ştiu, dar îmi face plăcere să menţionez, Dacia, uzinele Dacia, produc 3% din PIB-ul României. Este extrem de mult, este o mare uzină cu o mare tradiţie românească şi astăzi am vizitat unitatea de motoare şi unitatea de asamblare”, a declarat şeful statului.

Acesta a remarcat totodată că în afara marilor constructori auto, pe piaţa românească activează şi peste 1.000 de firme care produc piese şi subansamble pentru industria auto, afirmând că întregul sector este un pilon foarte solid şi important al economiei.

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

Adaugati comentariu