Uzina Tesla din Germania va fi inaugurată oficial pe 22 martie 2022

Tesla Model Y Performance autoexpert.ro

Cancelarul german Olaf Scholz și șeful Tesla, Elon Musk, vor inaugura mâine uzina producătorului american de lângă Berlin.

După luni de amânare din cauza birocrației germane, prima uzină Tesla din Europa este gata pentru inaugurare. Evenimentul este anunțat pentru mâine, pe 22 martie 2022.

La doar câteva ore după ce fanii Tesla au început să discute pe Twitter despre o călătorie, aparent, neprogramată, a lui Elon Musk în Europa, Reuters confirmă că în programul cancelarului german Olaf Scholz a apărut evenimentul de deschidere a uzinei Tesla.

Conform unui purtător de cuvânt al guvernului german evenimentul poate suferi schimbări de ultim moment dacă se schimbă ceva radical în situația din Ucraina. Deocamdată Olaf Scholz are programat un discurs la deschiderea uzinei Tesla.

În cadrul aceluiași eveniment de mâine, Elon Musk pare a avea în plan să predea personal clienților primele mașini Model Y asamblate la noua fabrică din Germania.

Uzina Tesla din Europa, rezultat al unor investiții de circ a cinci miliarde de dolari, este esențială pentru ambițiile lui Musk de a lupta de la egal la egal cu liderul european Volkswagen.

Unitatea de producție de lângă Berlin are o capacitate instalată de producție de peste 500.000 de vehicule 100% electrice și are ca suport o uzină de baterii care va genera peste 50 de gigawați.

Elon Musk și-a dorit ca producția noii uzine să înceapă încă vara trecută, însă, deși construcția a fost gata și producția putea demara, procesul de aprobare a fost întârziat de aprobările suplimentare necesare pentru fabrica de baterii. Cel mai puternic obstacol au fost chiar locuitorii din zona uzinei care au solicitat, pe bună dreptate, dovezi că uzina nu afectează mediul și, mai ales, că pânza freatică nu va avea de suferit.

Landul Brandenburg a dat totuși aprobarea finală pe 4 martie. Fabrica poate începe, așa cum a fost planificat, marți, au anunțat sâmbătă oficialitățile din Brandenburg. „În prezent, nu avem constatări care să împiedice punerea ei în funcțiune”, a declarat și purtătoarea de cuvânt a Ministerului Mediului, Frauke Zelt.

Conform presei germane, circa 2.000 de mașini Tesla au fost deja produse „de probă” la noua uzină, în baza unei autorizații provizorii de funcționare.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top