Uzina Toyota din Japonia întrerupe producția din cauza cutremurului

Uzina Toyota cutremur

Uzinele Toyota din Japonia au întrerupt producția în urma cutremurului care a lovit nordul arhipelagului nipon săptămâna trecută.

Uzinele Toyota au suferit avarii serioase, iar managerii au decis să trimită angajații acasă și să demareze reconstrucția progresivă a sectoarelor afectate. 16 dintre cele 18 centre de producție Toyota, aflate pe teritoriul Japoniei, au fost închise.

Șefii Toyota estimează că toate uzinele își vor relua activitatea la capacitate maximă în aproximativ o săptămână.

Și alte companii care livrează piese pentru Toyota au ales să ia o pauză. Aisin Seiki, furnizor al companiei Toyota și producător de portiere, motoare și alte elemente, a fost grav afectat de cutremure și intenționează să mute producția peste hotare.

Mai mult, Sony, compania care furnizează senzori, a ales, de asemenea, să ia o pauză.

În schimb, fabrica producătoare de transmisii din Hokkaido, nordul Japoniei, și-a reluat activitatea azi-noapte.

Situația actuală din uzinele Toyota ar putea provoca o reducere a producției de aproximativ 50.000 de vehicule, estimează analiștii.

Un cutremur puternic și o serie de replici seisimice de amploare au lovit săptămâna trecută regiunea Hokkaido din nordul Japoniei și au ucis, conform celui mai recent bilanț, 42 de persoane. Alte două sute au fost rănite. Seismul a produs avarii serioase clădirilor și infrastructurii din zonă. Peste trei milioane de locuitori au rămas ore bune fără electricitate.

 

Adaugati comentariu