Va învinge Toyota în Tour de Corse?

Actorii din WRC se mută pentru un week-end în Insula Frumusetii pentru prima etapă de asfalt pur, Tour de Corse.

In Insula Frumuseţii, cum mai este denumită Corsica, piloţii din WRC se vor confrunta cu una dintre cele mai dure etape pe asfalt. Echipa Toyota Gazoo vine cu o tripletă formată din leaderul la zi, Ott Tanak, Jari-Matti Latvala şi Kris Meeke, şansele la o victorie pe tărâmul Citroen fiind foarte mari.

Tour de Corse este cunoscut drept „Raliul celor 10.000 de viraje”, fiind renumit pentru probele sale speciale înguste şi foarte virajate. Mai lungi decât majoritatea probelor din WRC, specialele din Corsica sunt renumite pentru suprafaţa abrazivă, care face dificilă alegerea pneurilor.

Tour de Corse este un raliu fără marjă de eroare pentru că fiecare probă este străjuită de roci muntoase şi de prăpăstii foarte abrupte. Orice ieşire în decor este sortită abandonului, în istoria acestui raliu înregistrându-se multe fatalităţi.

Pentru ediţia din acest an, probele speciale sunt noi în proporţie de 75%. Nu se mai pleacă din Ajaccio, ci din Porto-Vecchio, în sudul insulei, vineri fiind programate două bucle a câte trei speciale, fără service până la finalul zilei, pe aeroportul din Bastia. Sâmbătă sunt programate alte trei probe parcuse de două ori, în nordul insulei, iar finalul raliului constă în două speciale cu sosirea în Calvi.

Tommi Mäkinen

“Mergem în Corsica optimişti având în vedere rezultatele de anul trecut când am fost cei mai rapizi în aproape jumătate din probele speciale. Este un raliu foarte solicitant, am experienţa de a fi participat aici, iar piloţii noştri au demonstrat că pot fi rapizi aici. Cu atâtea viraje şi probe lungi, pilotul trebuie să aibă încredere deplină în maşină, altfel poate să piardă mult timp. Este important un setup corect, anul acesta cu atât mai mult cu cât vineri nu există service la mijlocul zilei şi inginerii nu au posibilitatea să facă reglaje”, declara multiplul campion mondial, directorul echipey Toyota Gazoo, Tommi Mäkinen.

Ott Tänak

“Fiind leaderul campionatului, voi pleca primul în raliu iar acest lucru este foarte important, voi avea asfaltul curat. In trecut, Corsica mi-a dat o grămadă de bătăi de cap, însă anul trecut am avut un ritm foarte bun la debutul meu cu Toyota Yaris WRC. Sunt convins că şi rivalii noştri sunt rapizi însă Yaris WRC se descurcă foarte bine pe asfalt”, a spus Ott Tänak.

Jari-Matti Latvala

„Vin în Corsica cu plăcere. Imi plac noile probe speciale. Două dintre ele au fost folosite şi în 2015, când am câştigat raliul. Week-end-ul trecut am făcut 200 km de teste. In Raliul Monte-Carlo am avut probleme cu subvirarea şi m-am axat pe reglajul direcţiei şi a frânării. Sunt mai încrezător în maşină acum şi astept cu nerăbdare startul”, mărturisea Jari-Matti Latvala.

Kris Meeke

“Am fost foarte rapid în ediţiile precedente, de aceea sunt încrezător că voi obţine un rezultat bun anul acesta. Pentru că 75% din probele speciale sunt noi, o atenţie foarte mare trebuie acordată notiţelor pe care le facem la recunoaşteri. Yaris WRC are un avantaj pe asfalt de care trebuie să profităm”, a spus Kris Meeke.

Ce s-a întâmplat anul trecut?

Ott Tänak a încheiat raliul pe poziţia secundă, la primul său raliu cu Toyota Yaris WRC. Esapekka Lappi a fost aproape de podium însă a făcut o pană de cauciuc, terminând în final pe poziţia a şasea. Cei doi piloţi Toyota au câştigat jumătate din probele speciale ale Tour de Corse, în timp ce Jari-Matti Latvala s-a retras după o ieşire în decor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top