Va primi Dacia Duster cutie automata?

Va primi Dacia Duster cutie automata? Aceasta este întrebarea care îi macină de ani buni pe fanii SUV-ului produs la Mioveni. Renault a montat deja pe varianta diesel transmisia EDC cu dublu ambreiaj, deci speranţe există.

Deocamdată, Duster 1.5 dCi cu transmisie automată este disponibil doar pe piaţa din India, însă, Renault nu neagă posibilitatea apariţiei unei opţiuni similare şi pentru modelele dedicate continentului european – comercializate sub sigla Dacia.

Noua versiune va fi lansată în toamnă, odată cu debutul comercial al modelului restilizat. Cutia EDC va fi oferită doar în compania modelelor echipate cu tracţiune faţă, în ton cu strategia aplicată de Renault şi la nivelul propriului SUV compact, recent lansatul Kadjar.

Dacia Duster cu cutie automată nu este o premieră absolută, transmisia manuală devenind deja istorie pentru modelele pe benzină de 2 litri dedicate publicului din Rusia şi Ucraina, motorizare ce nu este, însă, oferită şi pe alte pieţe.

În India, motorizarea turbo de 1,2 litri şi 125 a fost înlocuită cu un motor aspirat de 1,6 litri de concepţie mai veche, mai robust şi mai uşor de întreţinut.

Adaugati comentariu