Valea lui Lucien Hora

Lucien Hora pornea ca mare favorit în cursa de casă, dar weekend-ul a început cu mari emoții. Ce a urmat la Reșița?

Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop a revenit la sfârșitul lunii iunie la Reșița, oraș cu tradiție în această ramură a motorsportului. Pe lângă traseul de pe Valea Domanului pe care se aleargă de zeci de ani, municipiul reprezintă totodată reședința celui mai prolific pilot al momentului, Lucien Hora, și al echipei sale ACM Sport.

Prima etapă desfășurată vineri a debutat cu o surpriză nu tocmai plăcută pentru fanii localnicului, Hora fiind nevoit să plătească tribut unei fracțiuni de secundă de neatenție, în care a părăsit ușor carosabilul; urmările n-au fost grave, dar l-au privat de posibilitatea de a efectua manșa de antrenament cronometrat.

Echipa sa tehnică a remediat defecțiunile în același ritm în care Luci aleargă coastele din CNVCD, dându-i astfel posibilitatea să se realinieze la start pentru un nou rezultat excelent. În lipsa lui Hora, prins cu remedierea problemelor de direcție, și a lui Paul Andronic, ocupantul poziției a doua în clasamentul Open al campionatului, dar care nu a efectuat deplasarea la Reșița, cel mai rapid în prima manșă de antrenamente
cronometrate s-a dovedit a fi surprinzătorul Mihnea Duțescu (Renault Megane), care a pus la respect automobile cu potențial superior.

De altfel Lucien Hora se îndreaptă cu pași repezi spre un nou titlu de campion național absolut

Manșa I de concurs l-a avut la start și pe „neastâmpăratul” Hora, care parcă a ținut să mai demonstreze o dată că apreciază momentele trăite la intensitate maximă, când a ratat plecarea din cauza unor probleme de ambreiaj, ce au condus la obținerea doar celui de-al cincilea timp. Cel mai rapid a fost Lucian Răduț, urmat de Mihnea Duțescu și de Cătălin Cismaru.

Lucrurile au reintrat în normalul cu care ne-am obișnuit în acest sezon în ultima manșă a zilei, când Hora și-a asigurat în stil de mare campion poziția pe prima treaptă a podiumului cu timpul de 2:12:639; lui i-au urmat, la o diferență de aproape 13 secunde, Lucian Răduț și Daniel Onoriu.

Etapa de duminică a fost mai puțin palpitantă din punct de vedere al evenimentelor petrecute la vârf. Intrați în mână după ziua de vineri, piloții din fruntea CNVCD și-au respectat blazonul și au oferit încă o dată un spectacol pe cinste numeroșilor privitori de pe margine. Cel mai rapid om al zilei a fost același Lucien Hora (2:06:683), scăpat de ghinioanele de vineri. Ritmul impus de el a fost infernal, ceilalți competitori fiind nevoiți să se răfuiască doar pentru restul pozițiilor aducătoare de puncte.

De altfel Hora se îndreaptă cu pași repezi spre un nou titlu de campion național absolut, fiind greu de crezut că cineva mai poate să-i întrerupă seria impresionantă de succese. Locul doi în etapa de duminică i-a revenit tot lui Rădut (2:23:177), care s-a impus cu doar patru zecimi de secundă în fața fostului campion național, Daniel Onoriu (2:23:595). ¸

Adaugati comentariu