Valencia, o nouă provocare pentru Dunlop şi noii campioni Moto2 și Moto3

Doi noi campioni Dunlop, o suprafață de concurs schimbată și o alocare revizuită a anvelopelor sunt noutățile care țin capul de afiș odată cu întoarcerea în Spania pentru etapele de final de sezon ale Campionatelor Mondiale de Moto2 și Moto3, desfășurate în cadrul “Gran Premio Generali de la Comunitat Valenciana”.

“Circuito de la Comunitat Valenciana” dispune de o suprafață nouă pentru pista de concurs pe care se desfășoară a șaptesprezecea etapă a anului, iar Dunlop se așteaptă la o primire “agresivă” pentru compușii săi și de aceea alocă o versiune mai dură pentru Moto2.

Cei doi noi campioni Dunlop se vor afla pe pistă pentru etapa din perioada 9-11 noiembrie a.c., Marc Marquez asigurându-și titlul în Moto2 la Philip Island, la puțin timp după ce Sandro Cortese s-a acoperit de glorie în Moto3 la Sepang.

O nouă suprafață
“Circuito de la Comunitat Valenciana”, lung de 4 km, are nouă viraje de stânga și cinci de dreapta. Parcurs în sens invers acelor de ceasornic și cu o linie dreaptă de 650 metri, circuitul oferă numeroșilor spectatori prezenți o perspectivă excelentă, mulțumită arhitecturii sale. Fiind recent înlocuită suprafața de rulare a pistei, pentru prima oară de la inaugurarea sa din 1999, Dunlop va aduce pentru această cursă compușii 4886 mediu și 3838 dur din Grupa D (Grip Focused).

4886 reține cu succes temperatura pentru a compensa răcirea anvelopei pe liniile drepte lungi și are o aderență mecanică bună în virajele lente, în timp ce 3838, fiind un compus mai dur, oferă piloților încrederea necesară pentru a accelera devreme la ieșirea din apex. Ambii compuși au o durabilitate ridicată, iar 4886 apare și în cadrul Grupei B (Abrasion Defenders).

Pentru roata față, compusul mai dur 717 se întoarce și se alătură lui 302, după ce în ultimele trei curse compusul 717 a fost schimbat cu 345.

Marc Marquez: Campion Mondial Moto2 în 2012
Marc Marquez a devenit pentru a doua oară Campion Mondial Dunlop după ce și-a adjudecat titlul în Moto2 pentru 2012 în penultima etapă, desfășurată la Phillip Island. Spaniolul, în vârstă de numai 19 ani, avea nevoie în Australia doar de două puncte, scopul fiind atins și chiar devansat cu ajutorul unei îndrăznețe depășiri pe ultimul viraj, adjudecându-și locul trei în cursă.

Momentul a fost unul emoționant pentru Marquez și echipa sa, fostul Campion Mondial la 125 cmc punându-și în pericol cariera după o luptă cu problemele de vedere, desfășurată iarna trecută. Totuși, el s-a întors într-o formă de zile mari, reușind să câștige opt din cele 16 curse disputate.

„Este o senzație incredibilă, un vis. Îmi amintesc vremurile grele și susținerea oferită de familie și echipă, așa că nu pot să nu fiu emoționat” a spus Marquez. Înainte de Moto2, Marquez a mai câștigat 10 curse la 125cmc și titlul în 2010 cu Dunlop. „La 125cmc am învățat să fiu rapid. În Moto2 am învățat să gândesc când sunt pe motocicletă.”

Adaugati comentariu