Valentin Porcișteanu este noul campion național în CNRD 2011

Ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011 – Raliul Moldovei „Comfert” – a desemnat câştigătorii acestui sezon competiţional, în care maşinile echipate cu anvelope Pirelli au dominat fiecare etapă, urcând de fiecare dată pe podium, iar la finalul sezonului ocupând primele patru locuri în ierarhia generală.

Valentin Porcişteanu a abordat tactic etapa de la Bacău, strategia fiind de a nu forţa şi a se clasa maxim pe locul al şaptelea, poziţie care îi asigura titlul naţional. Cu acest obiectiv, de a-şi conserva avantajul, pilotul argeşean a încheiat raliul pe locul al patrulea, înscriindu-şi în palmares primul titlu de campion naţional.

Câştigătorul etapei de la Bacău şi ocupantul celei de-a doua trepte a podiumului în clasamentul general este Bogdan Marişca. Mitsubishi-ul Lancer Evo 9 echipat cu anvelope Pirelli a dominat probele speciale ale raliului, la finalul primei zile fiind liderul cursei, titlu pe care şi l-a păstrat până la final.

Podiumul clasamentului general CNR 2011 este completat de Dan Gârtofan, care la Bacău a obţinut locul necesar pentru a-şi îndeplini obiectivul – bronzul în ierarhia finală, după un sezon în care a făcut parte de fiecare dată dintre liderii competiţiilor.

Din plutonul învingătorilor Pirelli face parte şi Marco Tempestini, care încheie raliul pe a doua treaptă a podiumului, iar sezonul 2011 pe poziţia a patra în clasamentul general.

Aşadar, un sezon competiţional excelent, în care maşinile echipate cu anvelope Pirelli au deţinut supremaţia indiferent de suprafaţa de rulare şi condiţiile meteo, alegerea făcută la începutul campionatului asigurându-le piloţilor Pirelli nu doar un start excelent, ci şi un podium de final de campionat identic cu prima etapă, cea de la Braşov.

Adaugati comentariu