Valentino Rossi a renunțat la cele două roți din Moto GP pentru cele patru ale unui Ferrari 488 Pista. Cu șase titluri mondiale la Moto GP, Il Dottore nu a rezistat tentației.

Motor V8 twin-turbo 3,9 litri cu 720 CP și 770 Nm? Nu e ușor de refuzat. Pur și simplu, nu poți spune “NU” unei mașini care aleargă de la 0 la 100 km/h în 2,85 de secunde nici dacă numele tău este Valentino Rossi. La Maranello, italianul a urcat la volanul bestiei cu patru roți pentru a-i testa limitele.

1.280 de kilograme. Doar atât cântărește cea mai recentă creație Ferrari, prezentată acum trei săptămâni la Salonul Auto de la Geneva. Valentino Rossi o văzuse până acum doar în fotografii.

Rossi a fost la un pas de Formula 1 anul trecut, când Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport a rămas fără proaspătul campion mondial la acea vreme, Nico Rosberg. Șeful Toto Wolff a avut discuții serioase cu italianul, care pare acum însă, mai aproape de Ferrari. Il Dottorre, în vărstă de 39 de ani, spune că nu exclude posibilitatea de a conduce un monopost de Formula 1. Pentru moment, Sebastian Vettel și Kimi Raikkonen au locurile asigurate. Neamțul și finlandezul au început cu dreptul noul sezon, ocupând primele două poziții în prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Australiei.