Vali Porcisteanu, podium cu peripeții la Timiș Rally

Ajuns în Banat după o primă cursă infernală la Brașov în care doar o ieșire în decor pe ultima probă specială l-a privat pe Vali de unul dintre primele două locuri pe podium, pilotul principal al BCR Leasing Rally Team speră la o evoluție bună la Timiș Rally, mașina fiind pregătită excelent în vederea următoarei etape în atelierele Colina Motorsport.

Raliul a inceput bine pentru Vali Porcisteanu desi vremea a reprezentat un factor care le-a dat batai de cap tuturor participantilor, echipajul cu numarul 2 nefiind o exceptie: „Prima zi a fost un test de acuratete in alegerea pneurilor si am facut cateva incercari in urma carora speram sa obtinem un avantaj fata de ceilalti concurenti. Nu a fost insa asa si am terminat prima zi pe pozitia a doua, totusi ramanand in plasa lui Francois Delecour”, a declarat Vali Porcisteanu.

Cea de-a doua zi a Timis Rally a adaugat in ecuatie si dificultati de ordin tehnic. Aflat in lupta pentru primele pozitii, Vali Porcisteanu s-a confruntat cu probleme legate de selectarea treptelor de viteza: „Eram la doua zecimi in spatele lui Bogdan Marisca si la 13 secunde in spatele lui Francois Delecour cand timoneria Mitsubishi-ului Lancer Evo X R4 a cedat, facand imposibila selectarea corecta a vitezelor. Din cauza acestor probleme, a trebuit sa rulez doar in treapta a patra pe finalul probei speciale numarul 14. Am pierdut, in consecinta, in jur de 10 secunde si odata cu ele si sansa de a lupta pana la final pentru pozitia secunda. Din pacate problema nu a putut fi remediata inaintea ultimei speciale a raliului, in care puteam pierde chiar si pozitia a treia”, a spus Vali Porcisteanu. Pe SuperSpeciala de final a cursei Vali Porcisteanu a pierdut secunde pretioase fiind si in imposibilitatea de a parcurge traseul in intregime. In consecinta, la timpul sau au fost adaugate 10 secunde de penalizare. In ciuda acestei intamplari, echipajul Porcisteanu/Dobre a reusit sa termine totusi raliul pe pozitia a treia a clasamentului general.

„Avand in vedere ca ne-am confruntat cu mici dificultati dar de multe feluri, suntem multumiti ca ne-am revenit cu adevarat dupa incidentul de la Brasov si ca am reusit sa ne mentinem foarte aproape de liderul cursei. Sigur ca exista o doza de amaraciune din cauza faptului ca nu am putut sa ne luptam pana in ultimul metru al cursei pentru pozitia secunda, dar suntem fericiti pentru acest podium care ne da incredere pentru viitor”, a spus Vali Porcisteanu.

Referitor la configuratia traseului Timis Rally 2013, pilotul sustinut in acest sezon de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Colina Motorsport, Safety Broker, Wheels Spedition, Wolvesland Straja-Lupeni, Cronus eBusiness, Nespresso, VPDS, Cabana Edelweiss, Radio ZU, Ludicass si PMRacing a declarat: „A fost un raliu foarte rapid, cu probe speciale a caror medie orara depasea cu mult limita maxima impusa de regulamente si care au ridicat serioase probleme de securitate. Consider ca pe viitor n-ar fi rau sa se faca ceva in aceasta directie, pentru a nu se pierde esenta sportului pe care il practicam”.

Adaugati comentariu