Vali Porcișteanu, recuperare fantastică și podium la Arad

Modificările de ordin tehnic pe care le-a încercat echipa din care face parte Vali Porcișteanu înainte de Raliul Aradului aveau menirea să îi ofere Campionului Național din 2011 liniștea necesară atacării primelor poziții în clasamentul cursei. Cu toate acestea, Vali Porcișteanu a avut din nou dificultăți tehnice care l-au obligat să facă o cursă spectaculoasă de recuperare pentru a reuși podiumul.

Dupa un start bun de cursa, Porcisteanu a avut in permanenta probleme legate de trenul de rulare. Daca mai intai a fost vorba despre o planetara, mai apoi au urmat probleme legate de amotrizoare si pene de cauciuc care l-au obligat pe pilotul BCRLeasing Rally Team sa fie mereu in garda.

Desi a inceput bine cursa, dupa prima bucla Porcisteanu era pe pozitia a sase a clasamentului general, ajungand in parcul de service cu copilotul Dan Dobre in portbagaj, pentru a echilibra masina care rula pe doar trei roti. Echipa tehnica Colina Motors a lucrat insa foarte bine si a incropit solutii de urgenta care l-au repus pe Porcisteanu in drepturi. Au urmat cateva rezultate spectaculoase pe probele speciale, la finalul primei zile Vali Porcisteanu reusind sa urce pana pe locul al treilea in clasamentul general, depasind concurentii directi cu cateva zeci de secunde desi rula din nou cu un amortizor rupt.

Bravura lui Vali Porcisteanu i-a adus acestuia un nou trofeu, acela de castigator in clasamentul Cupei Balcanice. Trofeul i-a fost acordat lui Porcisteanu pentru cel mai bine clasat pilot care concureaza cu licenta unei tari din aceasta zona geografica.

„Dificultatile tehnice de la inceputul cursei m-au aruncat cu mult in urma celor care se luptau la varf. Revenirea pe podium este cu atat mai dulce cu cat am reusit sa ajung acolo trecand „prin foc si spada”, insa mi-as dori din suflet sa nu mai fiu nevoit sa fac astfel de curse de recuperare si sa ma pot concentra pe lupta pentru primele locuri! Sunt convins ca fara aceste probleme as fi avut un cuvant greu de spus in ceea ce priveste locul secund in cursa. Daca n-ar fi fost profesionalismul si determinarea echipei tehnice, dar si spiritul inventiv al copilotului Dan Dobre, probabil ca nu am fi terminat acest raliu. Le multumesc din suflet si fanilor care m-au incurajat in permanenta si care au crezut mereu in mine! Le dedic imnul Romaniei care s-a auzit la Arad pentru victoria mea din Cupa Balcanica” a declarat Vali Porcisteanu, care este sustinut in acest sezon de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Colina Motorsport, Wheels Spedition, Wolvesland Straja-Lupeni, Cronus eBusiness, Nespresso, VPDS, Cabana Edelweiss, Radio ZU, Ludicass, Euro Tehno Group Pitesti, Loctite, Madness Club si PMRacing.

Adaugati comentariu