Vânzări sub așteptări pentru Tesla în primul trimestru din 2024

Tesla Model Y autoexpert.ro

Producătorul american de mașini electrice Tesla a raportat o scădere mai mare decât se aștepta a livrărilor sale din primele trei luni ale lui 2024.

Conform datelor publicate de Tesla, în perioada ianuarie – martie 2024 compania a vândut 386.810 de mașini, în scădere față de cele 484.507 comercializate în ultimul trimestru al anului trecut și chiar mai jos decât livrările de 422.875 de unități din primul trimestru al anului precedent.

Mai grav chiar, așteptările companiei, dar și ale majorității analiștilor indicau vânzări de circa 450.000 de mașini în primul trimestru din 2024.

În acest context, bursa de pe Wall Steet a reacționat rapid, iar acțiunile Tesla au scăzut cu 5% încă din primele ore de tranzacționare.

În ciuda rezultatului mult sub așteptări, Tesla a reușit să își recupereze poziția de lider mondial al pieței de mașini electrice de la compania chineză BYD.

Asta pentru că BYD a raportat, la rândul său, o scădere cu nu mai puțin de 43% a livrărilor sale trimestriale de vehicule electrice. Volumul vânzărilor de mașini electrice al companiei din China în perioada ianuarie – martie a fost de doar 300.114 de unități.

Este important de menționat că BYD nu vinde doar mașini electrice, ci și vehicule cu motoare termice sau cu sisteme de propulsie hibride. Astfel, dacă numărul de mașini complet electrice comercializate de companie a scăzut, volumul total al vânzărilor s-a ridicat la 626.263 de unități, în creștere cu 13,4% față de rezultatul din primul trimestru al anului trecut.

Perspectivele BYD, la nivelul vânzărilor totale sunt chiar încurajatoare pentru firma chineză dat fiind faptul că în ultima lună a trimestrului, martie 2024, a livrat clienților 302.459 de mașini cu toate tipurile de propulsie, în creștere cu 46% față de aceeași lună a anului 2023. Martie 2024 a fost, de altfel, a doua cea mai bună lună din istoria BYD, după decembrie 2023, atunci când a comercializat 341.043 de vehicule.

Săptămâna trecută, BYD a stabilit un obiectiv de vânzări ambițios, de 3,6 milioane de unități (cu toate tipurile de motorizare), pentru anul 2024, valoare corespunzătoare unei creșteri cu 20% față de vânzările sale record de anul trecut.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top