Vânzările Volkswagen au scăzut cu 16% în primul trimestru 2020

VW prezintă noile Golf GTI, GTE și GTD

Volkswagen a publicat rezultatele financiare obținute în primul trimestru al anului în curs. După un început bun, marca germană a fost afectată de răspândirea pandemiei de coronavirus, vânzările înregistrând o scădere de 16%.

Conform cifrelor publicate de Volkswagen după primele trei luni ale anului 2020, marca germană a înregistrat o scădere cu 16 procente a vânzărilor. De asemenea, livrările de automobile noi Volkswagen au scăzut cu 25% față de perioada similară a anului 2019.

În primul trimestru al acestui an, Volkswagen a vândut 765.000 de automobile pe plan global. Marca din Wolfsburg a mai raportat o scădere a veniturilor cu 12%, iar profitul a scăzut cu 50% la 481 milioane euro.

Pe regiuni, China a fost piața cu cea mai mare scădere pentru Volkswagen, cu -35%, în timp ce în Europa de Vest scăderea a fost de 22.5%. Cea mai puțin afectată piață pentru marca germană este America de Sud, unde declinul a fost de doar 3.3%.

Germanii spun că nu vor fi probleme pe termen scurt, iar VW își va revizui toate proiectele pentru a corespunde noii realități. Lansarea noului model electric ID.3 nu va fi afectată, mai spune VW.

De curând Volkswagen a lansat versiunea decapotabilă a modelului T-Roc, revenind astfel pe piața modelelor cabrio după o absență de câțiva ani.

Volkswagen T-Roc Cabriolet

via VW

Adaugati comentariu