VDA şi-a redus estimările privind ritmul de creştere a producţiei de autovehicule din Germania

Asociaţia Constructorilor Germani de Automobile (VDA) și-a redus semnificativ estimările privind producția de autovehicule a Germaniei considerând că producătorii se confruntă cu probleme de-a lungul lanţului de aprovizionare.
Uzină Volkswagen Turcia VDA

Industria auto germană şi-a revizuit în scădere estimările privind producţia realizată în acest an, semn că revenirea din pandemia de coronavirus va fi una turbulentă, în condiţiile în care producătorii se confruntă cu probleme de-a lungul lanţului de aprovizionare.

Asociaţia Constructorilor Germani de Automobile (VDA) a anunţat că şi-a redus estimările privind ritmul de creştere a producţiei în acest an, de la 13% până la 3%, adăugând că în ultimele luni producţia a fost „semnificativ sub aşteptări”. În prezent, VDA se aşteaptă ca 3,6 milioane de automobile să fie produse în Germania în acest an, cu 400.000 de unităţi mai puţin decât în precedentele prognoze.

Conform Reuters, la începutul pandemiei, producătorii auto germani au suspendat producţia în aşteptarea unei diminuări a achiziţiilor de automobile însă au fost prinşi pe picior greşit de o revenire puternică a cererii, pe măsură ce economiile s-au redeschis în acest an.

În primul semestru, în Germania au fost produse 1,73 milioane de automobile, cu 16% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, VDA subliniază că în luna iunie producţia a fost cu 19% mai mică decât în iunie anul trecut, o dovadă a dificultăţilor cu care se confruntă producătorii.

În paralel, înmatriculările de autoturisme noi în Germania au crescut cu 15% în ritm anual, până la 1,39 milioane de unităţi. În pofida acestei creşteri de două cifre este vorba de al doilea cel mai slab semestru înregistrat de piaţa auto din Germania după reunificare.

„După prăbuşirea spectaculoasă de anul trecut, piaţa îşi revine foarte lent”, au apreciat și oficialii Asociaţiei Importatorilor de Autovehicule din Germania (VDIK). Cu toate acestea, VDIK se aşteaptă la o piaţă mai puternică în a doua jumătate a anului comparativ cu primele şase luni.

Adaugati comentariu