Vehicule electrice Huawei: chinezii schimbă strategia

BYD-Tang-EV-3 autoexpert.ro

Chiar din 2021, am putea vedea primele primele modele de vehicule electrice Huawei.

Schimbare de drum. După ce guvernul american a sancționat compania chineză pe motiv de spionaj în favoarea ”armatei roșii”, producătorul de telefoane se reorientează. Astfel, Huawei intenționează să producă autoturisme electrice, iar sursele spun că o va face foarte curând.

Conform agenției Reuters, compania de comunicații este în discuții cu Changan Automobile, un producător de EV-uri deținut de statul chinez. Dacă vor ajunge la consens, Huawei va folosi uzina Changan pentru a produce propriile vehicule electrice. Două surse diferite au confirmat veridicitatea informației.

Vehicule electrice Huawei: oficialii chinezi infirmă informația

De asemenea, în paralel sunt purtate discuții cu Grupul BAIC, cu același scop, conform surselor. Un purtător de cuvânt al Huawei a negat faptul că gigantul chinez va desena, proiecta, sau va produce vehicule electrice sub sigla Huawei. Sigur, aici există o nuanță: Huawei poate proiecta și produce EV-uri și sub alte nume, eventual folosind un sub-brand.

”Huawei nu este un producător auto. Însă, prin ICT (tehnologii informaționale și de comunicații), avem drept scop să devenim un producător de componente destinate industriei auto. Țintim inclusiv piesele de origine, pentru a pune umărul la construcția de vehicule mai bune”.

Vehicule electrice Huawei autoexpert.ro

Reamintim că Huawei trebuie să facă față sancțiunilor pe care SUA le aplică companiei de mai bine de doi ani. Administrația Trump i-a adăugat pe lista neagră, din motive de securitate națională. Mulți analiști consideră că actuala conducere americană nu va schimba lucrurile.

➡ Acesta este Huawei HiCar 💡

Inclusiv ambasadorul Statelor Unite în România din acea perioadă, Adrian Zuckerman, a afirmat anul trecut că ”Huawei este în mod existențial periculos. Strategia de “fuziune militar-civilă” a Partidului Comunist Chinez reprezintă un plan, în mod fățiș agresiv, de a transforma puterea militară a Chinei în cea mai avansată tehnologic din lume.”

Sancțiunile au au îngrădit accesul companiei la diferite lanțuri de aprovizionare și i-a forțat pe chinezi să vândă anumite ”zone” din afacerea cu telecomunicații pe care o are, pentru a se menține pe linia de plutire.

via Reuters, carbuzz

 

Adaugati comentariu