Versiunea electrică a modelului Dacia Sandero ar putea veni în 2027

Dacia Sandero

Dacia pregătește următoarea generație a modelului de clasă mică Sandero. Aceasta va avea și variantă complet electrică și va fi lansată, cel mai probabil, în 2027.

Dacia se bucură de un succes deosebit în Europa cu modelul Sandero. Aflat constant pe primele locuri în topurile de vânzări, Sandero va primi o nouă generație în 2027. De asemenea, Dacia a înregistrat un succes și cu modelul său electric de oraș, Spring.

Dacia Sandero electric

Lansată în 2021, Dacia Spring s-a vândut în peste 120.000 de exemplare în Europa, ceea ce îi face pe oficialii mărcii să pună accent pe electrificare și pentru alte modele din gamă în viitor. Sandero va fi primul model care va primi o variantă full electric odată cu noua generație ce va fi lansată în 2027, conform CEO-ului Dacia, Denis Le Vot, citat de presa britanică.

A patra generație Dacia Sandero va veni în 2027 sau 2028 și va rămâne pe piață până în 2034 sau 2035, a spus Le Vot. “Vom opta pentru o autonomie mai mică și pentru timpi de încărcare mai lungi” în comparație cu rivalii electrici din segmentul B, deoarece “dorim un preț mai mic pentru client”, a completat CEO-ul Dacia.

Toate modele Dacia viitoare, exceptând modelul Spring, vor fi bazate pe platforma CMF-B a Grupului Renault. Pentru viitorul Sandero vom vedea, probabil, și variantă cu motor termic sau hybrid, similar cu cel folosit acum de modelul Jogger.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top