Vestitorul primăverii – Opel GT Concept vine la Geneva

După o serie aparent interminabilă de teasere incitante, Opel GT Concept a fost dezvăluit în toată splendoarea sa, în avanpremiera debutului oficial programat pentru Salonul Auto de la Geneva.

Precursorul unei noi ere de design pentru constructorul din Russelsheim, Opel GT este un omagiu adus modelelor de legendă din istoria mărcii, mixând în mod fericit silueta celebrului GT din anii 60 cu liniile futuriste ale prototipului Monza, lansat în 2013.

Și nu reușește asta doar pe hârtie, ci și în realitate, caroseria lui Opel GT Concept fiind un adevărat tur de forță creativă menită să anunțe proporțiile coupe-urilor Opel ale viitorului.

La aerul retro contribuie și capota lungă, aparent interminabilă, detaliu tipic grand-tourer-elor de altădată. Sub aceasta nu se ascunde, însă, vreun V8 uriaș de proveniență americană, ci un mic turbo cu trei cilindri cu capacitatea de 1 litru. Da, vorbim despre același motor prezent pe modelele de serie Corsa sau Astra.

În cazul de față, puterea a crescut simțitor, specificațiile oficiale ale conceptului Opel GT anunțând nu mai puțin de 145 CP și 205 Nm. Un alt detaliu demn de toată atenția este soluția aleasă pentru tracțiune, resursele de putere fiind transmise exclusiv punții din spate.

opel-gt-3

Și masa la gol e demnă de un coupe super-sport în adevăratul sens al cuvântului, Opel GT cântărind puțin sub 1.000 kg, prag psihologic depășit cu mult aplomb inclusiv de citadina Adam. În consecință, performanțele sunt desprinse parcă din fișa tehnică a unui hot-hatch: accelerație de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 8 secunde și viteză maximă de 215 km/h.

Adaugati comentariu