Veți folosi mașina în vacanța de vară? Sfaturi pentru un drum sigur

vacanța de vară

Vacanța de vară este vacanța preferată pentru mulți dintre noi. Și e normal să fie așa. Soarele ne încălzește cu razele lui, diminețile sunt superbe, iar natura ne așteaptă să ne îmbie prin culorile ei. Timpul trece altfel în vacanță și curând ne vom trezi la sfârșitul acesteia, așa că vrem să ajungem în cât mai multe locuri.

Iar modalitatea preferată de a ajunge în acele locuri rămâne, pentru mulți dintre noi, mașina personală. Și de ce nu ar fi așa? Știm că mașina personală ne oferă confortul cu care suntem obișnuiți, știm cum se comportă la drum și condusul ne dă un sentiment plăcut de control.

În funcție de locurile în care mergeți, va trebui să fiți atent ca mașina dumneavoastră să fie în stare bună de funcționare, dar și să fie dotată cu ce trebuie.

La ce să fiți atent dacă mergeți în excursie cu mașina prin Europa?

În cazul unei excursii lungi prin Europa, starea funcțională a mașinii este crucială. Așa că, pe lângă verificările pe care le puteți face dumneavoastră acasă, ar fi bine să faceți și o verificare mecanică la un service auto. Această verificare vă va arăta exact starea în care se află autovehiculul dumneavoastră și dacă este cazul să reparați sau să înlocuiți ceva.

Dacă  știți că a trecut ceva timp de când nu ați mai băgat freon pentru instalația de răcire a aerului din interior, ar fi momentul să faceți acest lucru. Altfel nu veți putea să mergeți vara la drum lung decât pe timpul nopții.

Ce să faceți dacă mergeți cu autoturismul personal la mare?

În cazul în care mergeți la mare, pe lângă starea funcțională a mașinii, asigurați-vă că aveți spațiu de depozitare pentru toate lucrurile pe care vreți să le luați. Bagajele vor fi mai mari pe măsură ce perioada de ședere e mai mare, așa că, în cazul în care considerați că spațiul pe care îl aveți nu este suficient pentru a vă depozita bagajele, optați pentru o cutie portbagaj pe care să o atașați mașinii dumneavoastră. De asemenea, dacă drumurile către și dinspre plajă le veți face tot cu mașina dumneavoastră, ar fi bine să aveți la îndemână un aspirator cu acumulator pe care să îl folosiți la sfârșitul fiecărei zile pentru a aspira nisipul.

Ați achiziționat o mașină la mâna a doua și vreți să mergeți cu ea în vacanța de vara?

În cazul în care ați achiziționat o mașină la mâna a doua cu care să mergeți la drum, verificați-i raportul VIN cu istoricul vehiculului. Acest lucru vă va arăta dacă mașina a avut probleme de care dumneavoastră nu știți. Verificarea vă va ajuta să adresați problemele care considerați că ar putea să vă creeze neplăceri pe timpul vacanței.

E important să vă faceți traseul dinainte

Drumurile sunt pline vara, și asta pentru că foarte multă lume este în concediu. Așa că măcar din acest motiv ar trebui să vă planificați traseul atunci când plecați în vacanță. Dar, pe lângă aglomerație, vă mai interesează și starea drumurilor, obiectivele pe care le puteți vizita și chiar și popasurile disponibile. Stabiliți ce vreți să vizitați și căutați cele mai bune drumuri care leagă obiectivele alese. O planificare dinainte reduce riscurile unei întâmplări neprevăzute.

Nu uitați să vă pregătiți niște gustări!

Mai ales dacă aveți copii mici gustările sunt foarte importante. Așa că asigurați-vă că aveți ceva pregătit pentru momentele în care vi se face foame. Gândiți-vă că nu veți putea opri peste tot pe drum ca să achiziționați ceva, așa că alocați ceva timp înaintea călătoriei pentru pregătirea câtorva gustări. Ideal ar fi ca, pe timpul drumului, să păstrați mâncarea și băuturile într-o ladă frigorifică ce le va asigura menținerea la temperatura bună.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top