VEZI cum arată noul rival Fiat pentru Dacia Logan

Dacia Logan va avea un nou rival puternic: sedanul de segment B italian Fiat Cronos, un model de buget cu patru portiere și portbagaj generos, inspirat de rețeta de succes Dacia.

Este adevărat că doar originile noului model sunt italiene, Fiat Cronos urmând să fie produs în Argentina, de filiala locală a companiei din Torino. Dacă Fiat are în gamă un sedan de clasă mică pe piețele din America de Sud, în Europa, un urmaș al modelelor cu patru portiere de segment B Albea/Linea nu a mai fost oferit odată cu debutul modelului compact Tipo, dar acest lucru s-ar putea schimba în viitor, afinitatea clienților din Est pentru berline fiind încă de actualitate.

Iar, dacă vă întrebați cum ar putea arată noul rival al Daciei Logan, prima imagine teaser oficială publicată de Fiat în avanpremiera lansării noului Cronos dezvăluie un design plăcut, adăugarea celui de-al treilea volum fiind realizată în mod elegant, comparativ cu modelul hatchback Argo, disponibil deja în Argentina. Argo are în America de Sud rolul de succesor direct pentru Punto, deși nu este clar dacă Fiat Argo ar putea ajunge, de asemenea, și în Europa în locul actualei generații Punto învechite.

Cronos va debuta în primul trimestru al anului viitor, fiind construit în Argentina și proiectat în centrul de design Fiat South American. Potrivit lui Fiat, numele Cronos este o referință la aceeași zeiță din mitologia greacă, cea mai tânără dintre toți titanii.

Din punct de vedere tehnic, nu ne așteptăm la nici o diferență față de Argo, disponibil cu un motor aspirat să de 1,0 litri cu 77 CP și trei cilindri, respectiv de un motor cu 109 CP de 1,3 litri, cu patru cilindri și de un 1,8 litri cu patru cilindri și 139 CP.

dacia-logan-fiat-cronos (1)

Adaugati comentariu