Vezi cum arată trecerile de pietoni pentru dependenții de telefoane mobile

Olanda vine cu soluții salvatoare pentru dependenții de telefoane mobile și a conceput treceri de pietoni speciale pentru aceștia.

Mai multe benzi alcătuite din LED-uri au fost încorporate în asfalt, în zonele aglomerate, cu aperanța că aceste semnale luminoase vor atrage atenția asupta celor care petrec mult timp cu telefonul mobil în mână.  Scopul acestui proiect este acela de a mari gradul de siguranță din rândul pietonilor. Utilizarea telefonului mobil poate deveni extrem de periculoasă în trafic, mai ales când întreaga atenție este captată de acesta. Olandezii s-au gândit că LED-urile din asfalt sunt eficiente pentru cei care nu-și dezlipesc ochii din telefon. Acestea luminează în roșu când trebuie să aștepți și în verde când poți traversa.

Rețelele de socializare, aplicațiile precum whatsapp, dar și muzica reușesc adesea să concentreze toată atenția aupra ecranului telefonului mobil și nu la trafic, explică EFE, directorul de trafic, Dolf Roodemburg. Telefoanele de ultimă generație sunt responsabile pentru numeroase accidente din Olanda și din întreaga lume.

Citeste continuarea articolului pe MissAuto

Adaugati comentariu