Vezi primele imagini reale cu noua Dacia Duster

Noua Dacia Duster a fost surprinsă pentru prima dată în straiele versiunii de serie, așteptată să debuteze în toamnă, la Salonul Auto de la Frankurt. Primele imagini reale cu Dacia Duster 2.

A doua generație a SUV-ului compact va ajunge în showroom-uri în luna ianuarie 2018. SUV-ul argeșean va afișa un design modern, păstrând însă proporțiile și liniile simple, care l-au consacrat. Aerodinamica va fi superioară, în timp ce barele de protecție și ornamentele din plastic cu rol de protecție vor fi mai elegant integrate în aspectul general al mașinii.

În premieră, noua Dacia Duster va fi oferită în versiuni cu cinci și șapte locuri (Grand Duster). În consecință, a doua generație a SUV-ului compact va crește în dimensiuni, modelul convențional urmând să măsoare aproximativ 4,5 metri lungime (de la 4,3 metri acum), în timp ce Grand Duster va ajunge la 4,7 metri, pentru a acomoda cel de-al treilea rând de scaune. Grand Duster va înlocui în gama Dacia monovolumul Lodgy.

Cele două modele vor fi lansate separat, versiunea cu ampatament lung urmând să fie dezvăluită anul viitor, în timp ce noua Dacia Duster cu ampatament normal va fi lansată în septembrie și va fi deja disponibilă la vânzare din ianuarie 2018.

noua-dacia-duster (9)

Deși primele ipoteze anunțau trecerea la platforma modulară CMF a Alianței Renault Nissan, noua Dacia Duster va folosi o versiune modernizată a platformei actuale B0 (derivată din cea a lui Logan), un indiciu în acest sens fiind tamburii de pe puntea spate, vizibili pe prototipul surprins de fotografii spion. Duster va beneficia în continuare de punte spate independentă pentru modelele 4×4.

În ceea ce privește motorizările, noua Dacia Duster va fi echipată cu cea mai recentă generație de unități TCe și dCi din banca de organe a grupului Renault-Nissan: 1.2 TCe cu patru cilindri și 125 CP sau chiar 130 CP și 1.5 dCi cu 110 CP. Marea noutate va fi dieselul de 1,6 litri și aproximativ 130 CP, care va deveni noul vârf de gamă.

Noua Dacia Duster nu va renunța nici la valențele off-road atât de apreciate de actualii proprietari. Garda la sol va fi în continuare generoasă, depășind pragul de 20 cm chiar și pentru modelele de bază, cu tracțiune față. Tracțiunea integrală și o transmisie EDC cu dublu ambreiaj și șapte trepte vor fi oferite opțional.

noua-dacia-duster (7)

CITEȘTE MAI MULT DESPRE NOUA DACIA DUSTER AICI

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top