Victorie Ferrari în Marele Premiu al Marii Britanii

Alonso a obţinut o victorie superbă la Silverstone, prima pentru Ferrari în 2011. Lupta pentru titlul mondial rămâne deschisă.

Noul traseu al circuitului de la Silverstone a găzduit duminică, 10 iulie, cea de-a 9-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Cursa a început în condiţii dificile, cu o parte a traseului udă şi alta uscată, toţi concurenţii plecând cu pneuri intermediare. Cei doi piloţi Ferrari, Alonso şi Massa, au luat startul de pe linia a doua a grilei.

Imediat după pornire, Alonso a încercat să-l depăşească pe Mark Webber dar nu a insistat prea mult, ocupând tot locul trei după primul tur. În turul 12 Alonso şi Webber au intrat la boxe pentru un prim schimb de pneuri, în timp ce Vettel şi Massa au schimbat în turul 13.

Cu noile pneuri slick, Alonso a avut greutăţi să le ridice temperatura imediat şi a pierdut locul 3 în faţa lui Hamilton, în virajul Copse. Însă imediat ce pneurile Pirelli s-au încălzit, Alonso a atacat la maxim şi, folosindu-se de DRS, a recâştigat locul 3, printr-o depăşire superbă a lui Hamilton în virajul Brooklands.

În turul 27, Alonso a preluat conducerea cursei după ce Vettel şi Webber au intrat la boxe pentru un nou schimb de pneuri. Din acel moment el a sprintat până la final, lăsând fără nici o şansă cele două monoposturi Red Bull concepute de Adrian Newey (care de altfel concurează el însuşi în cursele de anduranţă cu un Ferrari 430 GT3).

Aceasta este prima victorie a lui Alonso şi a Scuderiei Ferrari de la Marele Premiu din Korea de anul trecut. Coechipierul Felipe Massa a încheiat pe locul 5, după ce a fost depăşit de Hamilton în chiar ultimul viraj.

În clasamentul Campionatului Mondial de Formula 1 Fernando Alonso şi Ferrari ocupă locul 3 în cele două clasamente (piloţi şi constructori). Următoarea cursă se va desfăşura pe circuitul de la Nurburgring din Germania duminică, 24 iulie.

Adaugati comentariu