Victorie la clasa auto pentru Nasser Al-Attiyah și Toyota în Dakar 2023

Dakar 2023

Pilotul din Qatar a obținut a cincea victorie în dificilul rally-raid Dakar 2023 alături de echipa Toyota și copilotul său, Matthieu Baumel.

Toyota Gazoo Racing a dominat raliul în a doua parte prin pilotul qatarez Nasser Al-Attiyah, acesta reușind să pună suficient timp între el și Sebastien Loeb pentru a o obține o nouă victorie în Dakar. Loeb a dus o luptă impresionantă, reușind o serie de șase victorii de etapă consecutive în a doua săptămână. Însă timpul pierdut din cauza numeroaselor pene suferite în prima săptămâna s-a dovedit a fi imposibil de recuperat, iar pilotul Toyota, secondat de navigatorul Matthieu Baumel, s-a impus pentru a cincea oară în dificilul rally-raid.

Al-Attiyah devine unul dintre cei mai titrați piloți de la Dakar. Loeb termină Dakar-ul pe locul doi, iar podiumul a fost completat de Lucas Moraes, un pilot care a surprins prin performanțele sale la volanul modelului Toyota Hilux înscris de echipa Overdrive.

Dakar 2023

Audi a revenit pentru al doilea an cu modelul electric cu range extender RS Q e-tron E2 și o echipă extrem de puternică. Cu nume importante în cele trei mașini înscrise, Audi a condus în prima parte a raliului prin intermediul veteranului Carlos Sainz, dar o serie de probleme tehnice și un accident destul de dur l-a scos pe spaniol din competiție. Aceeași soartă a avut-o și francezul Stephane Peterhansel cu al său Audi. Singurul pilot al mărcii germane care a ajuns la finala fost suedezul Mattias Ekstrom, care a încheiat cursa de locul 14 în clasamentul general.

Dakar 2023

La ediția 2023 a participat și pilotul român Emanuel Gyenes la clasa moto. După unul dintre cele mai lungi Dakar-uri din istoria recentă (4.706 kilometri de probă specială și 3.843 kilometri etape de legătură) și poate unul dintre cele mai dificile disputate în Arabia Saudită, Mani Gyenes a terminat ediția cu numărul 45 pe locul 27 în clasamentul general.

Foto: Red Bull Content Pool, Toyota, Prodrive

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top