VIDEO: Porsche 911… Turbo… Cabriolet

VIDEO: Porsche 911... Turbo... Cabriolet

Dinamica noilor modele 911 Turbo, dublată de plăcerea de a conduce o maşină sport decapotabilă: aceasta este cea mai simplă reţetă care stă la baza noilor modele de top 911 Cabriolet. La aniversarea a 50 de ani de la debutul modelului 911, care coincide cu aniversarea a 40 de ani de la lansarea primului 911 Turbo, versiunile decapotabile 911 Turbo şi 911 Turbo S îşi fac oficial intrarea pe piaţă.

Maşinile vor fi expuse în premieră la Salonul Auto de la Los Angeles, pe 20 noiembrie. Completând lista cu aceste noi modele 911, Porsche îşi dublează oferta modelelor de top, prin lansarea pe piaţă a patru versiuni diferite.

Suplimentând gama existentă de modele, versiunile 911 Turbo Cabriolet şi 911 Turbo S Cabriolet oferă aceeaşi combinaţie de dinamism, performanţă şi eficienţă, întâlnită la modelul Coupé, care a fost dezvăluit publicului în urmă cu o lună. Dotate cu motor turbo de 3,8 litri, cu şase cilindri, noile modele dispun de 520 CP (383 kW), pentru versiunea 911 Turbo decapotabilă, şi de 560 CP (412 kW), pentru versiunea S.

La pornirea de pe loc, maşinile ajung la viteza de 100 km/h în 3,5, respectiv 3,2 secunde, atingând o viteză maximă de 318 km/h. Toate aceste performanţe sunt obtinute cu un consum de combustibil sub limita de zece litri: cele două noi modele Cabriolet de top se încadrează în categoria New European Driving Cycle (NEDC), cu un consum de 9,9l/100 km (echivalentul a 231 g/km CO2).

Comparându-le cu predecesoarele lor, noile modele au 30 CP în plus de putere şi sunt cu 0,2 secunde mai rapide în ceea ce priveşte acceleraţia standard. De asemenea, noile versiuni sunt cu 15% mai eficiente.

Direcția activă a punții spate şi aerodinamica activă pentru o mai bună dinamică pe șosea
Dinamica mai bună pe şosea oferită de noile modele Cabriolet de top este o calitate care nu poate fi exprimată numai cu ajutorul cifrelor. Dotate standard cu o cutie de viteze PDK, cu dublu ambreiaj, cu tracţiune integrală 4×4, cu direcţie activă a punţii spate şi cu o aerodinamică activă, modelele decapotabile 911 Turbo pun bazele noilor tehnologii de top create de Porsche pentru segmentul decapotabile super sport. Deşi direcţia activă pe puntea din spate este foarte utilă pentru o mai bună precizie la volan – atât pe circuitul de curse, cât şi în viaţa de zi cu zi -, aerodinamica activă poate fi adaptată pentru a asigura o eficienţă maximă sau o dinamică mai bună la simpla activare a unui singur buton, în funcţie de preferinţele şoferului.

Mai mult ca niciodată, ambele versiuni de top au şi un impact vizual foarte puternic, ce sugereaza performanţele modelelor. În mod caracteristic, aripile larg evazate pe spate ale noii generaţii Turbo sunt cu 28 mm mai late decât cele ale modelelor 911 Carrera 4. Efectul impresionant al acestei lăţimi este şi mai vizibil atunci când masina este decapotata.

O altă trăsătură a noului 911 Turbo Cabriolet, care atrage toate privirile, este plafonul arcuit cu rama  din magneziu. Această tehnologie inovatoare permite, atunci când capota este închisă, o arcuire a plafonului asemănătoare cu cea a modelelor Coupé,. Arcuirea, utilă şi din punct de vedere al aerodinamicii, nu se poate realiza folosind tehicile convenţionale de producţie. La fel ca in cazul modelelor anterioare, capota se deschide şi se închide în aproximativ 13 secunde, cu o viteză de până la 50 km/h.

Finisări premium pentru interior
Interiorul noilor modele Cabriolet este asemănător cu cel al modelului 911 Turbo Coupé.  Versiunea S, în special, dispune de o varietate extinsă de dotări interioare, inclusiv de pachetul Negru/ Roşu Carrera şi de scaunele Sport Plus adaptabile, ce dispun de 18 posibilităţi de ajustare şi de funcţia de memorare a setărilor. În plus, spătarul scaunelor este tapiţat cu piele in cusături duble şi este decorat cu diferite elemente din carbon.

Asemeni modelelor anterioare, sistemul de sunet Bose este inclus ca dotare standard – şi, pentru prima dată, un sistem Burmester este, de asemenea, disponibil opţional. Tehnologia Cruise Control pe bază de radar, recunoaşterea automată a semnelor de circulaţie şi a limitelor de viteză şi camera video pentru ghidare în timpul mersului cu spatele sunt, de asemenea, disponibile opţional.

Noile modele 911 Cabriolet de top vor fi lansate pe piaţă în luna decembrie 2013. Modelul 911 Turbo Cabrio are preţul de pornire de 190.324 EUR, iar noul 911 Turbo S Cabrio porneşte de la preţul de 226.572 EUR, TVA inclus.

1. Modelele 911 Turbo şi 911 Turbo S: consum de combustibil în mediul urban: 13,2 litri/100 km; consum de combustibil în mediul extra-urban: 7,7 litri/100 km; consumul de combustibil combinat: 9,7 litri/100 km; emisii CO2: 227 g/km.

2. Modelele 911 Turbo Cabriolet şi 911 Turbo S Cabriolet: consum de combustibil în mediul urban: 13,4 litri/100 km; consum de combustibil în mediul extra-urban: 7,8 litri/100 km; combustibil combinat: 9,9 litri/100 km; emisii CO2: 231 g/km.

Adaugati comentariu