VIDEO: Adi Iliescu, campionul de doar 16 ani

Pentru o carieră strălucită în motorsport este esențial ca primii pași să fie făcuți timpuriu, și mereu să fie vorba de unii hotărâți. Adi Iliescu este un exemplu în acest sens, iar evoluția sa de la Trofeul Sinaia 2012 vine în sprijinul acestei afirmații.

Adi Iliescu a luat contact cu sporturile cu motor încă din copilărie, când pentru o bună perioadă de timp a practicat karting-ul. „Microb” de familie moștenit de la tatăl său, Sorin Iliescu, pilot cu state vechi în campionatul de viteză în coastă, automobilismul sportiv a reprezentat întotdeauna o mare pasiune pentru tânărul pilot de doar 16 ani. După ce anul trecut, când a evoluat în Campionatul Național de Îndemânare Auto, Adi a dat primele semne ale talentului, rezultatele foarte bune fiind înșirate etapă de etapă, sezonul 2012 a însemnat un pas important în ceea ce se anunță o carieră de succes.

2012 a reprezentat punctul de start pentru Adi Iliescu în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop; vis împlinit, dar și responsabilitatea de a demonstra că vârsta de 16 ani nu este un impediment, ci din contra. Debutul s-a consumat la bordul unei Dacia Logan de clasă H2. Au urmat rezultate foarte bune, dar și câteva momente de cumpănă, pe care tânărul pilot a știut să le managerieze foarte matur. În ciuda a două ieșiri în decor, Adi a reușit să adune îndeajuns de multe puncte pentru a-și asigura titlul național la juniori (piloți cu varsta mai mică de 26 de ani).

Ultima dublă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2012, Trofeul Sinaia, a consemnat un joc dublu pentru Adi. Vineri a concurat pe automobilul ce i-a adus atâtea satisfacții, Dacia Logan, în timp ce duminică s-a scris o nouă filă în cariera tânărului. Startul l-a găsit la comenzile unui Renault Clio RS de Grupa A, care va reprezenta materialul tehnic pentru sezonul viitor al CNVC Dunlop.

Noua „jucărie” a lui Adi Iliescu i-a asigurat locul doi la Grupa A3 și poziția a treia în clasamentul debutanților. Renault Clio are un motor aspirat de 2 l RenaultSport, cutie de viteze cu cinci trepte Sadev, cu craboți, suspensie sport reglabilă și cu compensatoare, și roll-bar omologat FIA produs de OMP. Mulțumită electronicii asigurate de Omex, micul bolid asigură o putere maximă de 210 CP la roată, și un cuplu motor maxim de 290 Nm.

Ce poți face cu toate acestea? Vă răspunde Adi Iliescu în filmulețul următor, unde puteți urmări evoluția sa dintr-o manșă de concurs desfășurată pe traseul de 3,1 km de pe străzile cartierului Furnica, din Sinaia.

Adaugati comentariu