Am descoperit instrumentul ideal, care te poate scoate din problemele legate de trafic. Este, simplu spus, cea mai performantă cameră DVR pe care am pus mâna vreodată. Se cheamă Nextbase 622GW. În cele câteva zile în care am avut-o instalată pe mașină n-a încetat să mă surprindă. Vine cu un pachet imbatabil de funcții și cu o calitatee de top a imaginii.

Ce-ți dorești de la o cameră DVR? În primul rând, să-i poți folosi filmele ca probă, în cazul contravențiilor din trafic. Iar asta s-ar putea rezolva curând, pentru că există un proiect de lege depus la Senat care propune fix acest lucru. Sigur, ca să-ți poți dovedi nevinovăția sau să poți identifica ”răufăcătorii”, ai nevoie ca filmările să fie clare, indiferent de condițiile meteo.

Calitatea filmelor

Iar camera asta filmează impecabil și când soarele bate din față, și noaptea. Testat. Rezoluția maximă a clipurilor este 4k, deci nu sunt șanse să ratezi vreun detaliu din trafic. Mai mult, stabilizatorul optic al camerei are grijă ca imaginea să rămână mereu clară. N-o să ratezi nici ce se întâmplă în zonele periferice din față. Ce ele se ocupă lentila wide, cu unghi de cuprindere larg, de 140°. În plus, are și filtru de polarizare inclus. Astfel, elimină reflexiile de pe parbriz, dar și o setare care permite filmarea pe vreme cu vizibilitate slabă. Pe ultima n-am activat-o, pentru că n-a fost nevoie. Și pe ploaie, și pe ninsoare, numerele de înmatriculare s-au distins clar. Poate doar pe ceață să merite folosirea funcției.

Nextbase 622GW – două filmări simultane

Camera poate fi utilizată de sine stătător, pentru a filma traficul din partea frontală a mașinii. De asemenea, i se poate atașa camera cu vedere in habitaclu, sau o cameră cu vedere în spate care se montează pe lunetă și care înregistrează tot ce se întâmplă în partea din spate a mașinii, ca să ai o imagine completă asupra șoselei.

Nextbase 622GW autoexpert.ro

Atunci când utilizezi ambele camere, rezoluția camerei frontale este ajustata automat astfel incat sa permita realizarea concomitenta a celor două inregistrari. Practic, cantitatea de informație care trebuie scrisă pe card este atât de mare, încât nu este posibilă filmarea simultană 4k și Full HD. Chiar și așa, trebuie folosit un card performant, din clasa U3.

➡ Iată prima cameră DVR inteligentă! 💡

Nu e nevoie să ajungi acasă, ca să vezi ce-ai filmat, pentru că ai un ecran tactil mare, de 3 inchi, cu luminozitate atât de bună, încât poți să vezi imagini pe el și în zilele însorite. Poți să le redai și în slow-motion, ca să observi anumite detalii. De asemenea, modulul GPS încorporat permite determinarea exactă a locației, iar camera înregistrează coordonatele GPS, data și ora pe tot timpul filmării. Sunt detalii care, în cazul unui accident, devin cruciale. Dacă vrei să protejezi împotriva ștergerii (sau supra-scrierii) un clip anume, apeși butonul de sub ecran în timp ce clipul se înregistrează. Un buton mare, ca să-l nimerești repede și când îți tremură mâna de nervi că cineva ți-a atins mașina și vrei să securizezi dovada.

➡ Poți comanda camera Nextbase 622GW aici! 💡

Poți să descarci filmele prin Bluetooth sau Wi-Fi direct pe telefon, și apoi să le trimiți prietenilor sau să le postezi pe rețelele de socializare. Îți trebuie doar aplicația MyNextbase. Eu mi-am instalat-o gratuit de pe Google Play. Are un meniu intuitiv și nu s-a blocat niciodată pe telefonul meu cu SO Android. În sfârșit, camera vine la pachet cu un program gratuit ce poate fi instalat pe calculator și cu ajutorul căruia poți edita filmele.