VIDEO: Audi ne-a pregătit un facelift pentru A4 și S4

Cortina a căzut și ne-a dezvăluit versiunea facelift a lui Audi A4. Noul model va fi un rival de temut al recent lansatului BMW Seria 3 și a facelift-ului primit de Mercedes-Benz Clasa C.

Noul A4 se prezintă cu o serie de îmbunătățiri stilistice exterioare, motorizări diesel si pe benzină revizuite și modificări rafinate ale interiorului, toate pentru a-l diferenția cât mai bine de actualul model, aflat pe piață din anul 2008.

La exterior observăm o rafinare a design-ului, mulțumită noilor blocuri optice, care înglobează noile lumini de zi cu tehnologie LED, ce sunt dispuse într-o formă cursivă. Opțional sunt disponibile proiectoare cu Xenon.

Alte modificări optice au fost operate la forma capotei și la cea a grilei de tip single-frame. Aceasta este vopsită gri la modele cu patru cilindri și neagră la cele cu șase cilindri. Spoilerul a fost la rândul lui modificat și înglobează acum noi proiectoare de ceață, cu formă trapezoidală.

La interior Audi a gândit schimbări care să crească percepția de calitate asupra lui A4, dar și o facilitare a comenzilor noului model. Au fost concepute noi tipuri de volan, iar materialele bordului au fost înlocuite cu unele de calitate superioară. Selectorul cutiei de viteze a fost și el redesenat iar sistemul MMI (Multi Media Interface) are acum patru butoane de comandă în loc de opt, câte avea generația precedentă.

Din punct de vedere al motorizărilor, în ceea ce le privește pe cele diesel, Audi a modificat popularul propulsor TDI de doi litri și patru cilindri, cu tehnologie common rail. Astfel, volanta cu masă dublă a primit un amortizor de tip „pendulă”, care are rolul de a micșora forțele de inerție și a garanta o reducere a vibrațiilor.

Această unitate este disponibilă acum în nu mai puțin de cinci variante de putere: 118 CP, 134 CP, 141 CP, 161 CP și 175 CP, cea mai economică fiind versiunea de 134 CP, care are și cea mai redusă valoare a emisiilor de dioxid de carbon: doar 112g/km. Tot la capitolul motorizărilor alimentate cu motorină mai putem bifa o unitate TDI de 3 litri și șase cilindri, care este disponibilă fie cu 204 CP, fie cu 245 CP.

Marea noutate în ceea ce privește motorizările pe benzină ale noului Audi A4 este reprezentată de o nouă unitate cu patru cilindri, de 1,8 litri, ce beneficiază de tehnologia TFSI, care a debutat de curând pe versiunea Sportback a lui Audi A5. Cu o putere maximă de 170 CP, cu 10 mai mulți decât motorizarea pe care o înlocuiește, noua creație reușește o îmbunătățire a economiei de combustibil cu 19% și o reducere a emisiilor de CO2 până la valoarea de doar 134 g/km.

Motorizarea Otto de bază rămâne cea de 1,8 litri și 118 CP. Acesteia i se alătură cea de 2 litri TFSI cu patru cilindri și 211 CP, în vreme ce vârful de gamă este reprezentat de unitatea v6 de 3 litri, supraalimentată, care echipează noul S4 și care produce o putere maximă de nu mai puțin de 328 CP.

Adaugati comentariu