VIDEO: Audi RS7 Sportback este gata să înfrunte AMG și M

Mercedes-Benz a aruncat inițial mănușa cu CLS. Audi a răspuns cu A7 Sportback, iar BMW cu Seria 6 Gran Coupe. De la Stuttgart s-a plusat cu un 63 AMG, în timp ce din Munchen a plecat în urmărire un M6 Gran Coupe. Fără a sta pe gânduri, din “laboratoarele” de la Ingolstadt a văzut lumina zilei noul RS7 Sportback.

Audi RS7 Sportback este, fără îndoială, o prezență ce va întoarce capete pe stradă, ca mai toate suratele ei din gama RS. Privit din față, ai senzația că doar sticker-ele îi lipsesc pentru a lua startul într-o cursă pe circuit. Destul de greu de înțeles decizia Audi de a marca atât de evident prezența sistemului de tracțiune integrală quattro; logo-ul de pe grila radiatorului are un ușor aer after market, dar cu un penson și un minim de talent poți rezolva acest mic “înconvenient”.

În spate avem deja celebrele evacuări ovale RS și un spoiler modificat, în timp ce din lateral atenția îți este captată de jantele generoase. Mai impresionante decât ele sunt, dacă ești fan al detaliilor tehnice, discurile de frână din față (420 mm), semn că indiferent de situație, în caz de nevoie te poți baza pe un sistem ultra performant.

Îți cumperi un RS7 Sportback și devii stăpân peste vreo 560 CP, cazați într-un V8 supraalimentat (TFSI) de 4 litri. Pentru că nemții sunt mai cerebrali din fire, mașina va avea o viteză maximă constructivă limitată electronic la 250 km/k, dar dacă ție ți se pare că șoselele patriei au aer de Nurburgring, poți solicita o “deblocare” pentru 305 km/h. Prima sută de km este atinsă după numai 3,9 secunde, RS7 Sportback fiind încă o mașină care-și bagă nasul în oala supercar-urilor.

Interiorul este operă de artă, în tendința ultimelor creații Audi. Materiale nobile, asamblate cu o grijă ce-mi dă de bănuit că angajații Audi își fac ucenicia în preajma celor de la Bentley. Dacă nu ești mulțumit de simfonia V8-ului de sub capotă, poți opta pentru un sistem audio hi-fi produs de Bang&Olufsen, iar sumedenia de comenzi și setări vor fi grupate într-o nouă evoluție a sistemului de infotainment MMI.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top